Чому Віктор Сапожніков приховує нараховані собі премії?

16.07.2020 / Відео, Новини

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков відмовився надати відповідь щодо нарахування собі премій у 2020 році. Відповідний запит меру скерував депутат міськради, помічник народного депутата Ігоря Гузя — Володимир Шаповал.

У зверненні депутат запитував, скільки премії у 2020 році виписав собі мер Сапожніков. Натомість відповідь вразила.

Народний депутат Ігор Гузь з цього приводу записав відеозвернення. У ньому він висловив  обурення з приводу такої зухвалої поведінки очільника міста.

«Нещодавно була оприлюднена інформація, що міський голова Віктор Сапожніков за минулий рік отримав більшу заробітну плату, ніж мер Києва – Віталій Кличко, ніж мер Одеси – пан Труханов, ніж мер Дніпра – пан Філатов. Ще раз!  МЕР Новововолинська, міста, в якому проживає менше 60-ти тисяч громадян, отримав БІЛЬШУ зарплату, ніж міські голови Києва, Одеси, Дніпра. Я вже не кажу про інші міста і не називаю міста-мільйонники», – наголосив Ігор Гузь.

Нардеп розповів, що його помічник, депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал раніше звернувся до міськради, щоб отримати інформацію, скільки премій у 2020 році отримав Сапожніков, його заступники та інші члени виконкому. У відповідь лише повідомили, що за січень-травень виплатили більше 2-х мільйонів премій. Тож Володимир Шаповал подав повторне звернення з проханням уточнити і надати розрахунок, хто і скільки конкретно отримав цих премій у Нововолинській міській раді в т.ч. Віктор Сапожніков і його заступники.

Ось прийшла відповідь: «Виходячи зі змісту визначення цього поняття, виконавчий комітет Нововолинської міської ради просить повідомити, для вирішення якого питання, пов’язаного з вашою депутатською діяльністю, ви подали згадане вище звернення».

«Тобто, Віктор Сапожніков не дає відповіді на запитання мого помічника, депутата міської ради: хто і скільки отримав премій. Це анекдот, друзі, шановні мешканці нововолинська, тому що це людські гроші, бюджетні гроші! А Віктор Сапожніков і його заступники – на преміях», – зауважив Ігор Гузь у стінах Верховної Ради.

З його слів, це питання – порушення чинного законодавства, адже інформація про всі премії і надбавки повинна бути у вільному доступі не тільки депутату чи помічнику народного депутата, а й простому виборцю.

«Хтось, хто радить Сапожнікову таким чином поступати, робить усе можливе для того, аби він в шостий раз точно НЕ переобрався міським головою.  Тому що ми однозначно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців, скільки премій отримали за останні пів року конкретно Сапожніков і його заступники. Усе місто буде знати, що міська рада і конкретно персонально Сапожніков боїться розголошення цієї інформації. Тому, пане Сапожніков, я даю вам час до понеділка оприлюднити цю інформацію публічно. В іншому випадку, з понеділка ми подаємо до суду і рішенням суду ми безумовно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців про те, які премії під час пандемії і під час боротьби з коронавірусом, коли лікарні, в Нововолинську зокрема, недоотримують кошти, ви самі собі нараховуєте», – наголосив Ігор Гузь.

«Знайте – Нововолинська міська рада і безпосередньо Сапожніков – це люди, які бояться оприлюднення інформації, які хочуть жити і діяти тишком-нишком, собі мільйони нараховувати, аби люди цього не знали», – додав нардеп.

Таким чином, він закликав нововолинців та решту друзів у мережі Facebook поширити це відео з підписом «Пане Сапожніков – не приховуйте свою премію!»

Нагадаємо, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков за 2019 рік офіційно задекларував 597 657 гривень заробітної плати.

За цей же період мер Києва Віталій Кличко заробив 318 599 гривень, а міський голова Дніпра (одного з найбільших обласних центрів країни) Борис Філатов — 560 862 гривень, – пише у соцмережах громадський активіст Анатолій Бідзюра.

Зауважимо, окрім заробітної плати за місцем роботи, у декларації мера Нововолинська зазначена, зокрема, і зарплата за сумісництвом — 19 507 гривень,  а також 105 262 гривні пенсії.

1 Коментар Чому Віктор Сапожніков приховує нараховані собі премії?

  1. Дуже правильне рішення щодо суду. Тільки таким чином можна чогось добитися і показати справжнє обличчя старого шахрая. Якби, хоча б 3% зі загального числа виборців Нововолинська подали до суду на нього, із тих чи інших причин – він давно вже сам (!) втік би з міста. Звичайно, є люди, яким не по кишені сплатити судовий збір у сумі 800 грн., але ж є і багаті люди, які бояться самі це зробити! Тоді, не пошкодуйте – дайте гроші від щедрот своїх на це – сміливим і бідним. Вони вам, коли зникне комуністична система кругової поруки в місті, повернуться сторицею! І Господь вас, за Божу правду, нагородить довголіттям та багатством. Бо для Нього, дорожчого і правдивішого за Його істину, немає.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*