Чому ми сприймаємо події сну як реальні

07.12.2017 / Новини

Коли ми спимо, ми цілком і повністю переконані, що предмети і події, які ми бачимо уві сні, реальні. Ми не усвідомлюємо, що ми спимо.

Часом деякі сни так затягують, що, прокидаючись, людина не відразу відходить від сну.

Уві сні люди можуть аналізувати ситуації, виявляти обман, заперечувати, читати думки інших персонажів, міркувати про свої почуття, поведінку і багато іншого. Згідно з результатами досліджень, сприйняття сну як реальності відбувається не за рахунок погіршення самоконтролю і аналізу.

Одним з пояснень є те, що події сну є в деякому сенсі реальними, з правкою, яка тягне за собою переоцінку самої реальності. Інше пояснення полягає в тому, що сприйняття почуттів, яке змушує нас сприймати події як реальні в реальному житті, не блокується уві сні.

Деякі почуття частково перекриті під час сну, хоча і не всі, соматосенсорні, вісцеральні, слухові, смакові, нюхові відчуття можуть бути присутніми. Уві сні мозок не може бути повністю ізольований від зовнішнього світу, що впливає на сни, як і суттєва сенсорна амортизація під час сну.

Все це частково пояснює, чому людина уві сні сприймає світ сну як реальний. Однак вищевказані пояснення не є повністю задовільними, і до сих пір немає чіткої відповіді на питання про те, чому ми приймаємо події, які відчуваємо уві сні, як реальні.

Джерело: scientificamerican

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*