Чому солодощі небезпечні для дітей?

17.07.2016 / Новини

Кондитерські вироби можуть бути дуже шкідливі для дітей, оскільки вони можуть призвести до підвищення кров’яного тиску і навіть судом.

Прикладом цього є недавній випадок, що стався з 10-річним хлопчиком, який постраждав від судом, вживаючи популярні лакричні цукерки, пише “Ортодокс”.

Поширеність цих цукерок у світі зумовлена тим, що компоненти лакриці підвищують імунітет і допомагають організму протистояти вірусам.

Проте в цих цукерках міститься дуже велика кількість цукру, тому їх варто з граничною обережністю вживати тим, хто страждає на діабет, бо всього два льодяники можуть сильно підвищити рівень цукру в крові.

10-річний хлопчик потрапив у лікарню в Болоньї (Італія) з важким судорожним припадком. Хлопчик також скаржився на сильний головний біль і мав високий кров’яний тиск. Під час медичного огляду лікарі помітили, що зуби у хлопчика були чорними.

З’ясувалося, що він з’їдав, принаймні, 20 лакричних цукерок щодня протягом останніх чотирьох місяців. Це призвело до щоденного споживання 2,88 мг/кг гліцирризинової кислоти (одного з активних інгредієнтів солодки), що значно вище рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров’я максимальної норми в 2 мг/кг.

Це надмірне споживання призвело до розвитку гіпертонії, що, в свою чергу, викликало оборотний синдром енцефалопатії. Після того, як хлопчик перестав їсти солодощі, його кров’яний тиск поступово нормалізувався. Фахівці відзначають, що ризик вживання цукерок особливо високий для дітей з низькою масою тіла.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*