Чому Микола Савельєв поповнив ряди партії «За Майбутнє» у Володимирі

18.08.2020 / Новини, Статті

Заслужений педагог України, директор педагогічного коледжу, депутат 4-х скликань Володимир-Волинської міської ради Микола Савельєв увійшов до команди від партії «За Майбутнє», що балотуватиметься до мерії княжого міста на виборах 25-го жовтня. Під час презентації членів партії Микола Савельєв розповів, чому поповнив її ряди, прозвітував про найголовніші досягнення на посаді депутата та визначив основні завдання на нову каденцію.

Нагадаємо, 15-го серпня у Володимирі-Волинському відбулася презентація команди від партії «За Майбутнє», що балотуватимуться до Володимир-Волинської міської та Волинської обласної рад. До слова, комаду підтримав народний депутат Ігор Гузь.

Тоді виступали представники команди, які окреслили основні проблеми міста, які варто вирішити, ідеї, які варто втілити, та позитивні моменти, які варто продовжити.

Так, чинний депутат міської ради Микола Савельєв зазначив, що вирішив приєднатися до команди «За Майбутнє» три тижні тому під час формування програми партії, на яку покликали ініціативних людей Володимира-Волинського. Саме тоді, за його словами, і стався переломний момент, що відіграв основну роль у його рішенні балотуватися до мерії уже від цієї нової партії.

Так, визначним стало те, що під час тодішньої наради всі ідеї, запропоновані присутніми активістами, сприймалися, як такі, що мають бути реалізовані на теренах Володимир-Волинської ОТГ. Усі вони детально обговорювалися і по кожній з них приймалося конкретне рішення.

«За весь мій політичний досвід, а він розпочався 2002-го року, коли я вперше став депутатом Володимир-Волинської міської ради, ніхто й ніколи не питав, чим ви будете займатися. Програма спускалася з гори. Партія керувала тим, що має відбуватися на місцях. І момент монобільшості, коли голосування відбувається за те, що подається, мав місце завжди.

І ось три тижні назад, я справді був у шоці. Бо те, що говорили люди сприймалося, як те, що має бути реалізовано на теренах цієї ОТГ. Практично кожна ідея детально обговорювалася і приймалося конкретне рішення: ми це включаємо, або ні в програму наших дій.

І що найважливіше: відкидався реальний популізм. Тобто вирішувалось: це ми можемо зробити. Нехай не в 2021, не в 2022 роках, але у 2023 році ми до цього таки прийдемо і зможемо зробити.

Це й був саме той момент, коли я прийняв для себе остаточне рішення: так, я в команді, так я підтримаю партію «За Майбутнє»», – пригадав Савельєв.

Також депутат висловив свою підтримку кандидату на посаду мера Ігорю Пальонці.

Так, Микола Савельєв запевнив, що Ігор Пальонка характеризується конкретними справами і умінням планувати витрачення коштів таким способом, щоб реалізувати максимум поставлених завдань.

«Мені пощастило, що я одружений на зарічанській дівчині. Я звідти її забрав, коли там ще не було Ігоря Анатолійовича. Бо в ті часи, щоб потрапити в центр на роботу, потрібно було йти із запасним взуттям, щоб було в що перевзутися, коли дійдеш до асфальту. Пальонка цю проблему вирішив.

За дитиною, яка навчалася в школі в другу зміну, потрібно було йти самому, забирати її і вести її за руку, бо було настільки темно, що «хоч в око стріляй». Цю проблему Пальонка також вирішив.

Зізнаюся, тоді був гріх: будівельне сміття вивозили і викидали десь на території іншої сільради, бо на теренах Зарічанської сільської ради не було організовано вивезення сміття. І це також Пальонка вирішив.

І, що, на мою думку, найважливіше: Ігор Анатолійович вміє підбирати команду працівників. В сільраді зникло хамство і зник бюрократизм.

Він чує всіх, спілкується зі всіма. Він вміє планувати витрачення коштів таким способом, щоб реалізувати максимум поставлених завдань», – наголосив Савельєв.

Опісля він зауважив, що оскільки був депутатом 4 скликань, то пора звітувати про зроблену роботу.

За його словами, є два здобутки, якими він пишається найбільше: справедливий розподіл коштів для фінансування навчальних закладів міста і методика визначення черговості ремонту місцевих вулиць.

«Завжди питання справедливості залишається чи не основним, а справедливий розподіл коштів, як на мене, це взагалі ключове завдання.

Так ось перше, що вдалося досягнути, – справедливий розподіл коштів для фінансування загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів міста. Тобто, не залежно від того, де навчається дитина: в маленькій школі №1, чи у великій №3, кількість коштів, виділених з міського бюджету для неї однаковий. Тепер все пропорційно.

І друге досягнення, яким я теж дуже горджуся. У 2018 році я спільно з фахівцями Львівської політехніки розробив і міська рада прийняла методику визначення черговості ремонту місцевих вулиць.

Вона зняла вічне питання: «чому сусідня вулиця ремонтується, а наша ні?». Адже тепер є прозорий, математично виміряний за спеціальним рівнянням коефіцієнт, який визначає чи потрібно зараз цю вулицю ремонтувати чи можна її перенести на наступний рік.

Найголовніший момент, який був закладений в цю методику, – участь жителів цієї чи іншої вулиці. Якщо вони вклали власні кошти, або ж за свої гроші замовили і отримали проектно-кошторисну документацію, то ремонт їхньої вулиці автоматично переноситься на верх списку.

Чи це потрібно? Так, бо якщо вкладена своя копійка, то є відповідальність і вболівання за те, на що вона потрачена», – розповів Микола Савельєв.

Що ж до подальших завдань на нову депутатську каденцію, то Микола Савельєв має конкретну позицію:

«Є завдання, на яких потрібно зосередитися у своїй наступній каденції. Це продовження тих добрих починань, які були у попередніх каденціях. Саме тому я, як каже Ігор Гузь, в команді відповідаю за збереження прогресивної стабільності».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*