Чому інвестор не йде у Нововолинськ?

21.06.2020 / Новини

Не секрет, що все більше нововолинців виїжджає за кордон, бізнес втрачає кваліфіковану робочу силу, а іноземний інвестор у місто не йде через бюрократію та небажання міської влади створювати йому умови розвитку.

Про це говорили мешканці Нововолинська під час прямого ефіру на 12 каналі.

Як розповів депутат міськради Володимир Шаповал, ситуація із робочими місцями невтішна – низька зарплатня, шкідливі умови праці і люди цим незадоволені. Вони їдуть за кордон у пошуку кращої долі. А іноземний інвестор просто не йде в місто, бо йому, мовляв, тут не раді.

З його слів, така ситуація – стабільна протягом, щонайменше, 30 років. Про це всі як один розповідають нововолинці у приватних розмовах. Вони звинувачують у цьому міську влад і багаторічного очільника міста, “за часи правління якого інвестор не має бажання потикатись сюди”. На його думку, вирішення проблеми є:

“Місту є що запропонувати: робоча сила, яка в більшості працювала за кордоном, а тепер повернулася, і має досвід європейських стандартів. Та й, власне, потужності Нововолинська”.

Інвестиції – це не тільки надходження до бюджету, а й нові робочі місця. Для цього необхідно точно визначити слабкі і сильні сторони міста, його можливості та переваги, вважає громадський активіст, у минулому депутат міськради Борис Карпус.

“Починати треба з економічного аналізу. До сильних сторін віднести наприклад те, що лишилося після шахт: великі потужності електрообладнання, великі площі приміщень. Така ж ситуація із заводом “СТО”.

У нас є все, для того, щоб запропонувати інвестору зайти в місто, не тільки закордонному, а й вітчизняному. Також треба звернути увагу на власне виробництво, аби виробляти продукцію, щоб постачати її, щонайменше, на внутрішній ринок в Україні”, – розповів Карпус.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*