Через “Ягодин” везли товару на півмільйона

01.02.2018 / Новини

Волинські митники у пункті пропуску “Ягодин” припинили спробу імпорту без сплати податків товару вартістю півмільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Троє мешканців Дніпропетровщини, перебуваючи в Польщі в приватних справах, купили в мережі “Saturn” 16 відеокарт “ASUS” різних модифікацій. Відповідно до виписаних іноземною компанією рахунків та чеків, вартість товару становила 14 944 євро.

Повертаючись одним автомобілем через митний пост “Ягодин”, громадяни обрали смугу руху “зелений коридор” і не внесли інформацію про  товар у митну декларацію, склавши його у багажному відділенні без ознак приховування.

Волинська митниця ДФС вкотре роз’яснює:

  • відповідно до ст. 366 Митного Кодексу України, обрання смуги “зелений коридор” вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження.
  • відповідно до ст. 374 Митного Кодексу України, громадяни можуть ввозити у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через автомобільні пункти пропуску без письмового декларування та без оподаткування товари (крім підакцизних та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг.
  • Відповідно до ст. 196.1.18 Податкового Кодексу України, ліміт 500 євро діє для фізичної особи, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години та яка в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин.

Таким чином, мешканці Дніпропетровщини одночасно порушили порядок проходження “зеленого коридору” і порядок ввезення товару, сумарна фактурна вартість якого перевищує еквівалент 500 євро. Відтак, 16 відеокарт, вартістю за курсом НБУ 532,8 тисяч грн, тимчасово вилучили до рішення суду.

Статті 471, 472 Митного Кодексу України передбачають покарання за такі дії у вигляді штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*