Через «Ягодин» в Україну заїхали десятки бойових машин піхоти. ВІДЕО

19.10.2020 / Відео, Новини

За 200 мільйонів державних гривень наша армія мала б отримати пів сотні бойових машин піхоти (БМП). Особливо потрібних тоді, коли на фронті в піхоту невпинно стріляє ворог. Так принаймні було 2015 року.

Відстежити цей заплутаний ланцюжок подій дуже складно. Тут і Міноборони, яке спочатку каже, що БМП потрібні, а потім – уже “ні”. А потім потрібні знову. І дивні виплати: коли ці БМП купують за кордоном удесятеро дорожче. А потім забувають їх забрати.

Все почалося у 2015 році.Тоді Міністерство оборони заявило, що армії потрібна майже сотня БМП-1. Для цього державний “Укрспецекспорт” знаходить іноземного постачальника – польську фірму. Потім з’ясувалося, що ця техніка не потрібна. Згодом контракт таки хтось відновив. І вже у 2018 році Україна отримала два десятки бойових одиниць. Тоді й влаштували показ придбаної спецтехніки, мовляв, контракт успішний. Потім в Україну нічого їхало. Аж до 2020 року, коли Україна через суди забирала в польської фірми заборговані одиниці техніки, – йдеться у розслідування ТСН. 

Генеральний директор “Укрспецекспорт” Вадим Ноздря заявив, що в 2017 році був укладений контракт і коштами від Міноборони заплачено аванс у сумі близько 9 мільйонів доларів. Контракт передбачав поставку ста бойових машин.

Після двох років невиконання контракту, після силового вилучення БМП з Польщі ми так і не отримали ту кількість техніки, за яку заплатили. Польська компанія винна Україні три мільйони доларів. Тим часом вибиті одиниці техніки доукомплектовують на Житомирському бронетанковому заводі.

Детальніше про дивний контракт дивіться у сюжеті:

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*