Через “Ягодин” незаконно везли батарейки на суму понад 1,3 мільйона гривень

29.07.2020 / Новини

22-го липня на митному посту «Ягодин» зупинили вантажівку, яка незаконно перевозила «літій-іонні акумуляторні батарейки» на суму понад 1,3 мільйони гривень.

Про це повідомляє Волинська митниця Держмитслужби.

В зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний транспортний засіб, в якому відповідно до поданих до митного контролю документів переміщується «збірний вантаж», загальною вартістю 14564,11 доларів США з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», Hongkong.

Під час проведення повного митного огляду встановлено, що у даному транспортному засобі переміщується незаявлений в товаросупровідних документах вантаж «літій-іонна акумуляторна батарея», моделі «XK953562» в кількості 4800 штук.

Відповідно до листа, який надійшов до Волинської митниці Держмитслужби з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», по вині керівництва зазначеної компанії відбулося відвантаження іншого товару.

Громадянка Китайської Народної Республіки, генеральний директор компанії подала документи, що містять неправдиві відомості, в яких приховано справжню вартість товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*