Через “Ягодин” не пропустили автівки з фальшивими дорученнями (ФОТО)

02.07.2018 / Новини

Волинська митниця впродовж вихідних вилучала у громадян два автомобілі на іноземній реєстрації, які намагалися ввезти за фіктивними нотаріальними дорученнями.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Упродовж червневих вихідних митники виявили дві спроби ввезти легкові автомобілі на іноземній реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями.

У пункті пропуску “Ягодин” громадяни України пред’являли нотаріальні доручення на право користування автомобілями RENAULT та OPEL, посвідчені нібито нотаріусами Канцелярій нотаріальних міст Гданськ та Люблін Республіки Польща відповідно. Перевірки доручень спростували їх оригінальність.

Навіть форма доручень, за висновками польських нотаріусів, не відповідає законодавчим вимогам Польщі.

Відтак за приховування від митного контролю, тобто за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, автомобілі RENAULT (вартістю понад 128 тисяч гривень) та OPEL (вартістю понад 112 тисяч гривень) вилучили на склад митниці.

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України, громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.

Матеріали передані на розгляд суду.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*