Через “Ягодин” київський підприємець хотів провезти надто дешевий комбайн

30.05.2016 / Новини

Підприємець  подав для митного огляду недостовірні документи.

Про це повідомили у фіскальній службі Волині.

Волинські митники знайшли інші документи, які свідчили, що комбайн насправді коштує значно дорожче, ніж заявляв підприємець.

Заявлена для українських митників вартість комбайна CLASS LEXION, обладнаного жаткою та візком під жатку (diesel), 1988 року випуску, Б/В, VIN згідно з поданим інвойсом становила лише 22720 євро.

Однак під час митного контролю у кабіні водія, в папці для документів, виявили на імпортований комбайн інші документи, з яких випливало: вартість вищевказаного товару становить 50000,00 євро, а відправник та одержувач товару – зовсім інші юридичні особи, аніж заявлені в документах для митного контролю.

Як повідомив водій вантажівки, другий пакет документів з недостовірними даними він отримав за вказівкою приватного підприємця на одній і польських заправок. Саме їх, на вимогу бізнесмена, він і подав на митному посту «Ягодин», після того, як пройшов контроль у польських митників в пункті пропуску «Дорогуськ» Республіки Польща.

Від надання будь-яких пояснень волинським митникам підприємець з Київщини відмовився.

Громадянин України, підприємець Н. через водія вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості про вартість товару, відправника та отримувача, кажуть фіскали.

Посадові особи Волинської митниці ДФС за цим виявленим фактом склали протокол про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*