Через спеку в Україні обмежать рух вантажівок

06.05.2018 / Новини

З метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С з травня 2018 року в денну пору доби застосовується обмеження та заборону руху автомобільними дорогами державного значення.

Про це повідомляє прес-служба “Укравтодору”.

“Державне агентство автомобільних доріг України з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С, з травня 2018 року в денну пору доби застосовує обмеження та заборону руху автомобільними дорогами державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. Обмеження не стосуються транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій”, – йдеться в повідомлені.

В “Укравтодорі” додали, що на автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 900 майданчиків в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

“Дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів та вимог дорожніх знаків здійснюватиметься територіальними підрозділами Укртрансбезпеки та відповідними обласними підрозділами Національної поліції України”, – резюмували в агентстві.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*