Через порушення адміністрацією Нововолинської лікарні карантину медики не можуть належно надати пацієнтам допомогу

У Нововолинській центральній міській лікарні порушують заходи безпеки, пов’язані з поширенням COVID-19: на приймальному відділенні разом з іншими хворими поступають пацієнти з підозрою, відділення реанімації не ізольоване. 13-го серпня тут снують туди-сюди робітники, що здійснюють ремонт біля реанімації з коронавірусними хворими.

Про це розповів депутат Нововолинської міської ради, лікар-хірург Магомед Магомаєв, – пише БУГ.

Всіх хворих, у яких є підозра на коронавірусну інфекцію, першочергово обстежують в приймальному відділенні, яке знаходить в хірургічному корпусі. Кабінет розташований в одному коридорі із перев’язочним та кабінетом ургентного хірурга.

“Є кабінет, де консультують, роблять тести на COVID-19 і на цей час приймальне відділення повністю закривають (протягом години-двох). Привезли хворого з кровотечею – не можемо допомогти. Доступ до перев’язочної зачинений. “Коронавірусних” хворих везуть в хірургічний корпус, попри те, що є ціле інфекційне відділення з трьома входами. Після прийому пацієнта з підозрою, йде дезінфекція кабінету та коридорів”, – розповів Магомаєв.

За кабінетами, про які розказує лікар, на тому ж поверсі розташоване реанімаційне відділення для важких хворих на COVID-19. 13-го серпня на коридорі розпочали ремонт й тепер і робітники, і медперсонал, і всі пацієнти, не лише з підозрою на інфекцію, пересікаються разом в одному приміщенні.

“Ніякої герметичності на дверях, що ведуть у реанімаційне відділення не було з першого дня – лише плівка над дверми. Ось така така ізоляція хворих з COVID-19, хоча окремий вхід є. Сьогодні взагалі двері відкриті, бо ведуться ремонтні роботи”, – розповідає Магомаєв.

Лікар стурбований, що в лікарні Нововолинська є загроза на інфікування, йде порушення всіх інструкцій та наказів МОЗ.

Магомед Магомаєв телефонував в адміністрацію лікарні, секретар головного лікаря Віктора Мороза сказала зачекати і повідомила, що докладе по дзвінок.

“Зі мною ніхто не зв’язався і не пояснюють, що відбувається. Цей безлад вже дістав. На зауваження до адміністрації з приводу будь-яких порушень, виносять догани, шукаючи приводи”, – говорить Магомаєв.

Наостанок лікар додав, що на вході біля приймального відділення стоїть рамка для дезінфекції. Як розповідає, розташована вона там протягом трьох тижнів, однак тільки день працює. На приймальному відділенні відсутні паперові рушники натомість висить один махровий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*