Через небезпечну інфекцію на Волині загинули олені

10.07.2020 / Новини
У кінці червня на території лісомисливського господарства «Звірівське» та фермерського господарства «Урочище Корея» Ківерцівського району зареєстрували загибель оленів.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Волинській області.

Інформують, що спеціалісти Ківерцівської районної державної лікарні ветеринарної медицини виїхали у вищевказані господарства, де в ДП ЛМГ «Звірівське» від оленя плямистого, а у ФГ «Урочище Корея» від оленя благородного відібрали патологічний матеріал та направили до Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для мікробіологічного дослідження та дослідження на чутливість до антибіотиків.

В обох випадках виявили збудник пастерельозу.

В господарствах вживають заходів щодо ліквідації цього захворювання. Запланували засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ківерцівській райдержадміністрації.

Довідково: Пастерельоз (Pasteurellosis, геморагічна септицемія) — інфекційна хвороба багатьох видів свійських і диких тварин, а також птиці, що характеризується при гострому перебігу ознаками септицемії і геморагічного діатезу, при хронічному перебігу — гнійно-некротичною пневмонією, інколи й геморагічним ентеритом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*