Частина пільговиків та отримувачів субсидій мають повернути загалом в держбюджет 27 мільйонів гривень

05.03.2020 / Новини

Міністерство фінансів у 2019 році перевірило 24,5 мільйона пільговиків, отримувачів субсидій та соцвиплат, у половини з них виявили невідповідності, які ставлять під сумнів правомірність отримання виплат.  

Про це повідомляє Українська правда.

У 2019 році верифікацією охопили 8,8 млн отримувачів житлових субсидій та членів їх сімей, 10,2 млн пільговиків та членів їх сімей, 5,5 млн отримувачів допомог та членів їх сімей.

За результатами верифікації, Мінфін підготував 12,9 млн рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, для додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, у тому числі: 6,2 млн рекомендацій щодо пільг, 3,9 млн – щодо субсидій, 2,8 млн – щодо допомог.

У Мінфіні додали, що лише за жовтень 2019 року підтвердили 14 тисяч 737 випадків неправомірних виплат на суму 27,4 млн гривень, яка підлягає поверненню до бюджету.

Зокрема, мають повернути назад до бюджету 13,7 мільйона гривень субсидій, 2,6 мільйона гривень пільг та 11,1 мільйона гривень допомог.

Відзначається, що основні порушення, які виявляли під час перевірки отримувачів субсидій та соцвиплат, це наявність у пільговиків незадекларованого нерухомого майна, транспортних засобів, земельних ділянок, здійснення ними коштовних покупок або оплати послуг на суму, яка перевищує 50 тис гривень.

Крім того, встановлено випадки надання пільг, нарахування і виплати допомог та субсидій померлим громадянам.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*