ЧАСТИНА 2. Вартість та шляхи позачергового проїзду на “Ягодині” (ВІДЕО)

Ціна позачергового перетину кордону залежить від обраного шляху проїзду та того, наскільки спішить водій.

Журналісти “КОРДОНу” ще в середині жовтня побували з нічним візитом на міжнародному пункті пропуску “Ягодин” й зафільмували, що там відбувається й як рухаються черги.

Читайте також: (ЧАСТИНА 1. Відео) У зміну “Лєбєдя” та “Салівона” на пункті пропуску “Ягодин” процвітає корупція, – водії

За словами тих, хто простояв 12-го та 13-го жовтня в черзі не одну годину, “червоний” коридор того вечора був абсолютно непорушним. У “зеленому” мігранти рухались не швидше. Натомість третя “проплачена” черга запускалася систематично (кожні 15 хв) по зустрічній смузі або тій, що призначена для авто, які розвертаються, пересуваючись в межах країни.

“Він підійшов до нас й запитав, чи хочемо ми проїхати без черги. Кажу, а скільки то коштує? А він мені: ” 200 злотих або 1300 грн”, – розповів на камеру один з водіїв, що мандрував тієї доби в Німеччину.

Але це не єдина дорога, якою якнайшвидше потрапляють за кордон. Мігранти розповідають, що тієї ночі частина “проплачених” автомобілів тихенько рухалася до шлагбаума ще одним шляхом – поміж фурами. Це ті, хто заплатили по 1000-1500 грн за позачерговий проїзд й найскоріше перетинають кордон.

Не менше коштує проїхати за шлагбаум і зустрічною смугою. Інші ж їдуть трохи дешевше на виду у всіх “третьою” чергою – смугою, паралельною до “червоного” та “зеленого” коридорів.

Нам вдалося зафіксувати деякі моменти руху та запуску “лівака”.


Окремі водії пояснили, що тоді ситуація з чергою та ціна позачергового проїзду залежала від двох прикордонників: Володимира Салівончика, який був головним на “дозорі”, та того, що на запуску біля шлагбаума – Олександра Лебедюка.

За словами подорожуючих, під час зміни, коли на “брамі” стоїть Лебедюк, саме поміж вантажівками проводять чи не найбільше “лєвих” транспортних засобів.

Ось так коментують види та вартість черг наші інсайдери.

snymok

2 Коментарів ЧАСТИНА 2. Вартість та шляхи позачергового проїзду на “Ягодині” (ВІДЕО)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*