Бюджет Любомля прийняли після кількагодинного обговорення

24.12.2016 / Новини

Депутати Любомльської міської ради прийняли бюджет міста на 2017 рік після кількагодинного обговорення. Загалом дванадцята позачергова сесія міської ради Любомля, яка відбулась у п’ятницю, 23-го грудня, тривала майже сім годин і обранці громади розглянули лишень  чотири питання. 

Загалом видатки загального фонду Любомля складатимуть понад 15 мільйонів гривень. У 2017 році із міського бюджету планують виділити майже 3 мільйони гривень на благоустрій міста: заробітна плата працівникам, очистка фекальної каналізації, встановлення й заміна плафонів вуличного освітлення, оплата послуг транспорту тощо.

Зазначимо, у казні міста передбачили витрати на утримання доріг – 2 400 000 гривень. Але під час засідання зауважили, що ремонт доріг у Любомлі ЖКГ робитиме тільки поточний (ямковий).

Також депутати вирішили виділити 2 мільйони гривень на ремонт аварійної частини дороги по вулиці Прикордонників. Такий колективний запит від 14-х депутатів зачитав Леонід Богдан. Депутати підтримали це рішення.

Окрім того, бухгалтери передбачили витрати на міську раду у сумі 2 688 900. Проте депутати зменшили цю суму майже на мільйон – більше 1,7 мільйона гривень піде на утримання Любомльської міської ради.

Решту коштів – 988 900 гривень – використають на реконструкцію готелю під центр надання адміністративних послуг (500 тисяч) та на дитячі садочки Любомля (488 900 гривень).

У місті все-таки планують зробити капітальні ремонти декількох вулиць, на що й передбачили відповідні кошти. А саме на капремонт вулиці Української Армії, вулиці Пилипа Орлика, вулиці Коротка, на співфінансування на капітальний ремонт з вулиці Володимирської на Ватутіна, а також на капремонт проїзду з вулиці 1-го Травня до вулиці Княжої.

Таким чином, міський бюджет депутати затвердили, проте не розглянули більшість питань порядку денного. Друге пленарне засідання відбудеться у вівторок, 27-го грудня.

1 Коментар Бюджет Любомля прийняли після кількагодинного обговорення

  1. Це для журналістів Кордону. Не вул. Прикордоників, а на частину вулиці Незалежності, остадніх 400 метрів плюс два мости, тротуари, перехрестя рогатка та частковий ремонт вул. Прикордоників. Уважніше потрібно слухати колективні депутатські запити. Переправте будь ласка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*