Бути чи не бути об’єднаній Рівненській громаді

29.07.2016 / Новини

Після цілого року роздумів, а саме стільки минуло з часу затвердження обласною радою перспективного плану формування територій громад, на Любомльщині всерйоз взялися за впровадження реформи місцевого самоврядування.

Про це пише “Наше життя”.

Нагадаємо, що в районі планувалося створити три об’єднанні громади — одна з яких Гущанська з центром в селі Гуща. Однак, громадськість та сільські голови висловили думку, що для адмінцентру з низки причин більше підходить село Рівне.

Саме можливість приєднання до цієї громади розглядали нещодавно на сходах селян в Полапах. На зібрання, окрім сільських голів майбутнього територіального об’єднання, прибули їх колеги з інших рад та гості із Польщі.

Представники гміни Воля-Угруська поділилися досвідом та розповіли про переваги такої форми місцевого самоврядування, адже реформа в Україні майже копіює польську, проведену в кінці 1990-тих років.

Перед тим як перейти до голосування, Полапівський сільський голова Володимир Богачевський проінформував про результати опитування серед місцевих жителів, які засвідчують бажання об’єднатися з рівненською громадою. За таку пропозицію проголосувало більшість присутніх в залі будинку культури, а це дев’ять осіб.

Отож, в підсумку полапці взяли курс на об’єднання із рівненською громадою і закликали інших якнайшвидше включитися в процес децентралізації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*