Будинок у подарунок: що пропонують за переїзд в італійське село

13.03.2019 / Новини

Італійські села почали залучати нових жителів, пропонуючи їм будинки за 1 євро, проте в альпійському селищі Локана пішли ще далі − сім’ям, які збираються переїхати, пропонують фінансову підтримку в 100 тисяч доларів протягом трьох років.

Мер селища Локана у П’ємонті, гірському регіоні, що межує зі Швейцарією та Францією, збирається платити понад 100 тисяч доларів протягом трьох років сім’ям, які переїдуть в Локану і оселяться там. Про це повідомляє CNN.

Такі умови запропонують людям, які мають дітей і мінімальну щорічну зарплату 60 тисяч євро.

Наше населення скоротилося з 7000 жителів на початку 1900-х до 1500 людей. Щороку наші школи під ризиком закриття через малу кількість учнів. Ми не можемо цього дозволити,– каже мер селища Джованні Бруно Маттіт.

Також він наголосив, що хоче залучити молодих людей, які працюють віддалено, або ж хочуть почати власну справу на новому місці. У селищі є десятки зачинених магазинів, барів і ресторанів, які можна відкрити знову.

Незважаючи на те, що пропозиція переїхати в Італійське село виглядає вигідною, тут є негативні сторони.

Дослідниця сучасної історії Андреа Унгарі каже, що для того, аби такий план спрацював у довгостроковій перспективі, потрібно покращити інфраструктуру сіл, забезпечити медичний та інші сервіси, інакше люди не зможуть залишитися там надовго.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*