Борис Карпус розповів про перші плани після обрання його на посаду міського голови Нововолинська

За результатами виборів у Нововолинську, міським головою обрали молодого кандидата Бориса Карпуса.

Про свої перші плани після результатів виборів він розповів в ефірі «12 каналу», – йдеться на офіційній фейсбук-сторінці Бориса Карпуса.

“У мене бачення розвитку міста до прикладу трьох великих стовпів. Перший – це ті бачення, які близькі кожному нововолинцеві: майданчик на подвір’ї, якісне асфальтування, освітлення, безпечне місто, гарний парк, озеро. Це все є в моїй програмі й це питання видатків. Другий – треба працювати, щоб розуміти, де взяти ресурси на ці видатки. Третій це – стратегія розвитку. Можливо, останнє не дуже цікаво для пересічного громадянина, але точно важливо для управлінця, депутата. Всі повинні знати, куди бігти, щоб порахувати, яким Нововолинськ має бути через 5, 10 років”, – зазначив новообраний мер.

Нововолинськ побудований для того, щоб обслуговувати шахти, вважає Карпус. У місті проживає багато людей, які раніше працювали на шахтах або мали до цього стосунок. Але на сьогодні, насправді, дохідна частина бюджету не формується від їх діяльності. Тобто, це мізер – 3-4%.

“Нам приємно і ми горді від того, що називаємося шахтарським містом, та заради справедливості треба сказати, що місто живе з абсолютно інших надходжень”, – каже він. — Місто живе з податків у тому числі комунальних підприємств, установ і організацій, які належать до відання міськради. Тут треба реформи, переформатування, упровадження електронного урядування, діджиталізація. І це не тільки спрощення роботи усіх процесів, але й комунікація з мешканцями і власне апаратом”.

Згадав Борис Карпус й про індустріальний парк у Нововолинську, площею 20 га землі. З його слів, уже повністю підготовлена документація і надано статус цій землі на рівні кабміну.

“Ми хочемо залучати в Нововолинськ людей, які будуть створювати нові робочі місця. При чому розуміємо, що це буде надскладно зробити в період пандемії, в період закритості кордонів, тому крутитимемося в Україні, щоб залучити внутрішнього інвестора

В органу місцевого самоврядування є можливість переставляти ноги всім держслужбовцям, щоб не було затримки з процедурними питаннями. І так ми будемо працювати з інвестором, щоб максимально допомогти йому зайти, а не створювати перешкоди”, – зауважує нововобраний міський голова..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*