Боєць з Шацького району отримав нагороду до річниці битви за Дебальцеве

02.03.2016 / Новини

 

Командир взводу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади лейтенант Роман Німець до річниці битви за Дебальцеве отримав медаль «За оборону рідної держави». Громадські активісти з Всеукраїнського об’єднання «Країна» вручають цю нагороду учасникам АТО за мужність, самовідданість та зразкове виконання службового обов’язку.

Роман Німець народився 1993 року в с. Пульмо. Ще в юних роках обрав професію військового – навчався в Луцькому військовому ліцеї, згодом отримав і другий диплом – Львівської академії сухопутних військ. З початку бойових дій військовий перебуває у вирі подій на буремному сході України. Населені пункти прифронтової Луганщини, околиці Луганського аеропорту, донецьке місто Дебальцеве були одними з найбільш гарячих точок зони проведення антитерористичної операції.

З грудня 2014-го по лютий 2015-го року Роман Німець разом з побратимами мужньо тримали оборону Дебальцевого. Було складно, адже сили – нерівні, на нашу піхоту ворог кинув колони танків і БМП. Зі слів військового, якби командування підсилило позиції, які великими зусиллями утримувалися українськими бійцями, місто не перейшло б до рук російської армії та проросійських бандформувань. Утім, оцінка цих подій військовослужбовцем – однозначна: Дебальцеве є не поразкою, а успіхом, стратегічною перемогою.

-Зі сторони все виглядало так, що ми знаходимося в оточенні. Утім, своїх позицій бійці не залишили, трималися, як могли, а після наказу вийшли з території, на якій ворог планував ще один котел, з найменшими втратами, — розповів Роман.

Війна надовго увійшла в життя професійного військового. Зараз у Романа Німця період відносного спокою – він перебуває на навчальному полігоні «Широкий лан» Миколаївської області. Саме там і знайшла бійця його перша нагорода. Хочемо, щоб Роман знав – земляки пишаються ним і вірять, що з такими мужніми захисниками ми всі в безпеці.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*