Богоявлення: як у храмах Шацького району освячували воду (ФОТО)

19.01.2020 / Новини

Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням, за Юліанським календарем відзначають 19 січня, завершує цикл Різдвяних свят. Це християнське свято прийшло до нас із запровадженням християнства. Коли Ісусу Христу виповнилося тридцять років, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя на річці Йордан.

Християнські перекази оповідають, що коли Син Божий виходив із води, небеса розкрилися, і в цю саму мить на плече його опустився голуб. Це був Святий Дух. Звідси й пішла традиція хрещення у воді.

Своїм водохрещенням у Йордані Спаситель започаткував Таїнство водохрещення – одне із семи головних церковних таїнств, через яке людина ніби наново народжується для життя во Христі. На честь євангельської події в цей день, а також напередодні (у водохресний Святвечір) у всіх православних храмах відбувається чин Великого водоосвячення, – передає Район Шацьк.

Чин Великого водоосвячення відбувся і по церквах та храмах Шацького району.

Світлини зі святкового освячення води, які відбувалися у храмі Різдва Богородиці селища Шацьк, Свято-Миколаївському храмі села Пульмо та Свято-Аннівському храмі села Мельники опцублікували на своїх сторінках у соцмережах священники Микола ВихорОлександр Черевко Та Василь Хомич.

Освячення води у Шацьку

 

 

 

 

 

 

Освячення води у селі Мельники

 

 

 

 

 

 

 

Освячення води у селі Пульмо

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*