“Богдан” закуповує двигуни у російського заводу, що виробляє військову продукцію (ВІДЕО)

23.03.2018 / Новини

Корпорація “Богдан моторс” закуповує двигуни для тролейбусів “Богдан” у Псковського електромашинобудівного заводу (ПЕМЗ), який виробляє, в тому числі, продукцію для військової техніки у Росії.

Про це йдеться у розслідуванні “Російське серце українського “Богдана” програми “Схеми”, – інформує 24 канал.

Журналісти “Схем” змогли отримати паспорт тролейбусів типу Т70117, яких у кількості 60 одиниць у корпорації “Богдан моторс” закупило столичне комунальне підприємство “Київпастранс”. Загалом “Богдан моторс” має виготовити для Києва 80 тролейбусів двох типів на суму півмільярда гривень.

Згідно документів “Настанова щодо експлуатування Т70117-0000010-40НЕ”, виробником тягового двигуна ДТА-2У1 тролейбусів типу Т70117 є російський Псковський електромашинобудівний завод. Згідно з даними Державної фіскальної служби, “Богдан моторс” справді у 2015, 2016 і 2017 році імпортував двигуни з Росії.

15 березня у коментарі “Схемам” генеральний директор “Богдан моторс” Віталій Старосуд зазначив, що компанія перестала купувати російські двигуни за два дні до розмови з журналістами.

“На сьогодні корпорація “Богдан” не використовує російську комплектацію. Крапка. Ми говоримо сьогодні. Говоримо на вчора. І говоримо на позавчора… Ми говоримо про те, що корпорація “Богдан” уже не використовує російські, я хотів би акцентувати. Я виробничник, я не в політиці. Я дію в рамках своїх повноважень”, – пояснив Віталій Старосуд.

У свою чергу, акціонер “Богдан моторс” Олег Гладковський зазначив, що він “не бере участі в управлінні компанії”, але, за його інформацією, двигуни мають бути з київського підприємства.

Псковського електромашинобудівного заводу немає у списку російських юридичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції). Затверджує ці списки своїм рішенням Рада нацбезпеки і оборони, де першим заступником секретаря працює Олег Гладковський. На запитання, чому ПЕМЗ не потрапив до списку, він відповів, що таких списків не формує.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*