Більша частина українців не планує відпочивати влітку, – опитування

19.06.2018 / Новини

Безвіз починає позначатися на планах українців відпочивати за кордоном – цього року 4% опитаних мають намір їхати відпочивати за межі країни, що вдвічі більше, ніж у попередні роки.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, – пише Українська правда.

До Криму, як і рік тому, планує їхати 1% опитаних українців.

При цьому, на першому місці за популярністю, як і в 2017 році, в українців залишається відпочинок у Карпатах та інших місцях України (8%); на другому – відпочинок на дачах та заміських будинках (7%), третє місце розділили відпочинок у родичів та поїздки за кордон (по 4%).

Не визначилися з відпусткою 12% опитаних.

Залишатися вдома на відпочинок планують 45% жінок та 37% чоловіків, поїхати за кордон мають намір 5% чоловіків і 3% жінок.

Чим старший вік, тим більша кількість тих, хто планує залишитись вдома на відпочинок (18-29 років – 25%, 70+ років – 72%), така ж тенденція з можливостями кудись поїхати – чим старший вік тим більша кількість тих, хто не має змоги кудись поїхати (18-29 років – 22%, 60-69 років – 28%).

Поїздку до Карпат та за кордон найбільше планують представники наймолодшої вікової категорії 18-29 років (відповідно 14% та 8%).

Тих, хто буде відпочивати на дачах, найбільше серед людей середнього та літнього віку (8-9%) порівняно з молоддю (4%).

Найбільше тих, хто не планує кудись їхати на відпочинок серед людей з неповною середньою та нижче освітою (84%), найменше – з вищою (48%).

Найбільша кількість тих, хто планує їхати за кордон, серед людей з вищою освітою (8%).

Серед жителів сіл 79% не планують нікуди їхати, серед жителів міст таких 56%.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*