Білорусь хоче збільшити кількість прикордонників на кордоні з Україною

24.09.2018 / Новини

У Білорусі обговорюють питання збільшення чисельності прикордонників.

“Прикордонні війська мають функціонувати, й ефективно. Потрібно підвищити – підвищимо, але бездумного підвищення чисельності бути не повинно”, – сказав Олександр Лукашенко на зустрічі з державним секретарем Ради безпеки Станіславом Засем і головою Держприкордонкомітету Анатолієм Лаппо в понеділок.

Слова президента Білорусі наводить держагентство БелТА, – передає Інтерфакс-Україна.

Глава держави згадав про нещодавній випадок затримання людини з цілим арсеналом зброї: “кулемети, десяток автоматів, два десятки рушниць, десять тисяч патронів тощо”.

“Звідки все це? Подивилися – в армії нашій усе на місці. Завезли. Тому ухвалено рішення встановити кордон з Україною. Потрібна там чисельність – потрібна. Давайте подивимося. Але не скопом – туди сотню, туди тисячу, а по одній людині, куди потрібно. Без всяких начальників. Начальників має по мінімуму”, – додав Лукашенко.

“Нам потрібно подивитися і чисельний склад, і структуру нинішніх прикордонних військ. Може, там надто багато заступників і різного роду управлінців, а менше багнетів десь. Тому за рахунок цього перерозподіл. (…) І одразу скажу, що механічного рішення щодо підвищення чисельності з мого боку не буде”, – додав Лукашенко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*