Більшість українців за минулий рік не прочитали жодної книги

20.03.2019 / Новини

Упродовж останнього року 60% дорослого населення України не читали жодних книг і не навідувалися ані у книгарню, ані в бібліотеку.

Своєю чергою, 13% українців хоч і не відвідували бібліотеку або книгарню, проте читали книжку. Цікаво також, що половина українських громадян у 2018 році не відвідували жодних культурних заходів.

Відвідуваність бібліотек і книгарень в Україні має значні відмінності за віком, рівнем освіти і розміром населеного пункту: частіше туди навідуються люди молодших вікових категорій, з вищим рівнем освіти та які проживають у більших населених пунктах. Про це свідчать результати опитування, оприлюднені Київським міжнародним інститутом соціології.

Майже чверть (23%) дорослого населення України відвідали бібліотеку або книгарню хоча б один раз упродовж останнього року. Водночас упродовж останнього року більшість дорослого населення України (60%) не читали жодних книжок (електронних або друкованих),
– йдеться у результатах дослідження.

Окрім того, половина дорослого населення України не відвідали жодного культурного заходу у 2018 році. Перепонами для частішого відвідування українці називають насамперед брак грошей і вільного часу: 50% зазначають, що відвідували б культурні заходи частіше, якби мали більше грошей; 45% – якби мали більше вільного часу.


Результати опитування

Вага факторів грошей та часу приблизно однакова серед молодших категорій населення, проте ситуація змінюється з віком: літні люди зазначають про брак грошей удвічі частіше, ніж про брак вільного часу.

результати опитування дослідження населення українці книги культура

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*