Більшість українців проти скасування мораторію на продаж землі

27.09.2019 / Новини

Понад половина українців не схвалюють скасування мораторію на продаж землі.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у вересні.

Так, більше половини опитаних українців (52%) не схвалюють доручення президента про скасування заборони на продаж землі сільськогосподарського призначення в термін до жовтня цього року і введення купівлі-продажу землі до грудня цього року.

За даними опитування, позитивно ставляться до цього доручення 35% опитаних, 13% – не змогли відповісти на запитання.

Крім того, 64% респондентів вважають, що питання про продаж землі сільськогосподарського призначення має вирішуватися тільки на всеукраїнському референдумі, 26% – вважають, що це питання повинні вирішувати президент, Верховна Рада та Кабмін, а 10% – не змогли відповісти на запитання.

«Хоча більшість населення підтримує нову владу, скасування мораторію на продаж землі підтримує лише приблизно третина населення (35%), а 52%, фактично, проти скасування мораторію на продаж землі. За рік кількість противників продажу землі зменшилася, у листопаді 2018 року проти продажу землі було 72%.

Можливо, це пов’язано з різницею у формулюванні запитань (у 2018 році ми запитували «Якби сьогодні проводився референдум щодо питання купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення, як би Ви проголосували?»), можливо, через збільшення підтримки дій Зеленського і нової влади його прихильниками, а, можливо, через зміну риторики щодо продажу землі на деяких популярних телеканалах і в Інтернеті», – зазначив гендиректор КМІС Володимир Паніотто.

КМІС проводив опитування населення України 16-19 вересня. Було опитано 1500 респондентів віком 18 років і старше методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Опитування не проводилося на окупованих територіях Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки: не більше 2,6%.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*