Безробітним жителям Шацького району розповіли про особливості легального працевлаштування за кордоном

30.10.2017 / Новини

У Шацькому районному центрі зайнятості у Європейський День боротьби з торгівлею людьми відбувся семінар з безробітними на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації праці дітей».

Захід відбувся за участю спеціаліста Шацького бюро правової допомоги Роксолани Цвид, – інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Провідний фахівець з питань зайнятості Наталія Литвинюк ознайомила учасників семінару з інформацією про види, етапи трудової міграції, її позитивні та негативні сторони, види вербування, поширені сценарії шахрайства фірм-посередників працевлаштування за кордоном.

Вона поінформувала безробітних про особливості легального працевлаштування за кордоном, послуги з працевлаштування за кордоном, які надають українські фірми, законодавчі та нормативні акти, що регламентують працевлаштування за межами України.

Розказала про небезпеку торгівлі людьми.

Безробітні дізналися, що перед виїздом за кордон на роботу необхідно ознайомитись з інформацію про ліцензовані агентства та країни, до яких вони працевлаштовують, матеріалами сайту Міжнародної організації з міграції (www.migrantinfo.org.ua).

У Волинській області питанням протидії торгівлі людьми займається громадська організація «Асоціація місцевого розвитку «Велес»». Також діє безкоштовна Всеукраїнська «гаряча» лінія центру консультації мігрантів 8-800-505-501- дзвінки зі стаціонарних телефонів та 527- з Київстар та МТС.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*