Безробітним жителям Любомльського району розповіли про їх права

12.12.2016 / Новини

Напередодні відзначення Міжнародного дня прав людини у рамках Всеукраїнського тижня права в Любомльському районному центрі зайнятості відбувся захід для безробітної молоді, спрямований на роз’яснення прав людини.

Про це інформують у прес-службі Волинського обласного центру зайнятості.

Провідний юрисконсульт центру зайнятості Ростислав Пархомук зазначив, що пріоритетом для будь-якої держави має бути дотримання прав і свобод людини.

Присутніх було ознайомлено з такими термінами, як «молодь, молоді громадяни», «молода сім’я», «перше робоче місце» відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні».

Зазначено, що відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» передбачено державну підтримку молоді, яка отримала професійно-технічну або вищу освіту, в забезпеченні першим робочим місцем шляхом виплати роботодавцю компенсації єдиного соціального внеску. Тобто роботодавцю, який працевлаштовує за направленням Державної служби зайнятості на нові робочі місця молодих громадян строком на два роки, щомісячно упродовж року компенсуватимуться фактичні витрати в розмірі єдиного внеску.

Присутніх поінформували про норми трудового законодавства, які безпосередньо стосуються молодих осіб при прийнятті на роботу та поінформовано про наявні актуальні вакансії як в Любомльському районі, так і за його межами.

Участь в подібних заходах є досить корисною для шукачів роботи, оскільки дозволяє бути обізнаними в своїх правах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*