Безробітним любомльчанам розповіли про переваги контрактної служби

14.03.2018 / Новини

У понеділок, 12-го березня в Любомльському районному центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій для працевлаштування на посади військовослужбовців, учасниками якого стали 9 безробітних.

До заходу долучилися головний спеціаліст з питань мобілізаційної та режимно-секретної роботи Любомльської РДА Віктор Фельмецгер та провідний спеціаліст відділення комплектування Любомльського ОРВК Володимир Карпухін.

Про це йдеться на сторінці центру зайнятості у Facebook.

Директор Любомльського РЦЗ Юрій Ліпич розповів, що коли важко знайти роботу за цивільними професіями, альтернативою працевлаштування є служба за контрактом. Статус військовослужбовця дає реальні можливості кар’єрного росту.

Віктор Фельмецгер в свою чергу звернув увагу безробітних на те, що наразі в Україні для вибору фаху та місця подальшого проходження контрактної служби пропонується широкий спектр військових спеціальностей в різних родах військ.

Беручи до уваги характер та особливості проходження служби в ЗСУ України, військовослужбовцям надається окремий, специфічний статус.

Провідний спеціаліст відділення комплектування Любомльського ОРВК Володимир Карпухін ознайомив присутніх з переліком професій військовослужбовців, актуальних на сьогодні, про порядок набору осіб на контрактну військову службу, а саме для демобілізованих, які проходили військову службу по мобілізації – короткостроковий контракт укладається на 6 місяців, для тих хто на даний момент не служить і не служив по мобілізації – контракт на: 3 роки – для солдат; від 3-х до 5-ти років – для сержантів і старшин.

Учасники заходу також дізналися, що військовослужбовцям гарантуються:

  • додаткові виплати – допомога на оздоровлення, матеріальна допомога;
  • речове забезпечення;
  • вибір місця служби по всій території України;
  • якісна безплатна медична допомога у військових шпиталях;
  • можливість отримання вищої освіти за рахунок Міністерства оборони;
  • щорічна відпустка від 30 днів і більше;
  • відпустки для навчання, творчі, соціальні;
  • безплатне харчування у військових їдальнях;
  • право на отримання безкоштовного житла від Міністерства оборони України чи отримання грошової компенсації за піднайом житла;
  • служба зараховується до загального страхового стажу, стажу державної служби.

За детальною інформацією, що стосується військової служби контрактом, можна звернутися в Любомльський ОРВК для детальної співбесіди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*