Безробітних українців з вищою освітою будуть перевчати

03.02.2019 / Новини

Державна служба зайнятості відзначає, що майже 90% перебувають на обліку з безробіття українців мають вищу освіту, в той час як найбільш затребувані кадри робітничих спеціальностей.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив виконуючий обов’язки голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко, передають Українські Новини.

“Є проблеми на ринку праці. Я завжди про це кажу, одна з них, істотна проблема – це дисбаланс, тобто 75% випускників шкіл йдуть за вищою освітою і решта – за професійним, або не навчаються взагалі. Це абсолютно протилежно тому, що в розвинених країнах Європи: там близько 30% йдуть здобувати вищу освіту, а всі інші отримують професійну освіту, технічну освіту”, – зазначив він.

Для вирішення даної проблеми Держслужбою зайнятості було створено 11 центрів професійно-технічної освіти у Сумській, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській областях, в яких проходить навчання за 88 ліцензованими спеціальностями і видаються дипломи державного зразка.

За словами Ярошенка, за 2018 рік навчання в таких освітніх закладах пройшли 147 тис. українців та близько 90% з них були працевлаштовані.

Близько 5 тис. українців пройшли професійне навчання з застосуванням елементів дистанційного і дуального навчання.

Ярошенко також підкреслив, що Держслужба зайнятості прагне максимально використовувати сучасні технології, застосовуючи в роботі електронні кабінети для роботодавців і для шукачів, електронну чергу, відеорезюме безробітного, а також відео презентації підприємств-роботодавців.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*