Безробітні українці не часто звертаються до центру зайнятості, – Мінсоцполітики

11.01.2019 / Новини

За 2018 рік в Україні нарахували 1, 7 мільйона безробітних. З них лишень 21% реєструвався у службі зайнятості.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Українці переважно знаходять роботу через неформальні контакти, а не завдяки службі зайнятості. Такою є тенденція і у країнах Європи.

У 2013 році під час фінансової кризи у Європі налічувалося 30 мільйонів безробітних молодих людей. На той час уряди ЄС витрачали приблизно 1,5% ВВП на працевлаштування молоді.  За словами експертки Міжнародної організації праці Валлі Корбанезе, така сама ж методологія може бути застосована до України для розрахунку витрат на безробіття.

Нам потрібно покращити репутацію ДСЗ і показати, що вона дійсно може допомогти людям знайти роботу. Безпосереднє спілкування ідеально підходить в цьому випадку. Але не тільки це. У рамках нашого проекту, який фінансується урядом Данії, ми допомагаємо ДСЗ налагоджувати партнерські зв’язки з роботодавцями та громадянським суспільством,  – повідомила експертка Міжнародної організації праці Валлі Корбанезе.

Валлі Корбанезе також зазначила, що ключовою ознакою реформи державної служби зайнятості, яка зараз  відбувається в Україні, є необхідність звільнити її персонал від адміністративних завдань для того, аби приділяти більше уваги потребам клієнтів.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*