Безпілотником в Угорщину намагалися перемістити 4,5 тисячі упаковок цигарок (ФОТО)

13.11.2018 / Новини

Учора ввечері прикордонники Чопського загону затримали четверо місцевих жителів, які намагались перемістити через українсько-угорський кордон тютюнові вироби за допомогою безпілотника.

За декілька годин до виявлення правопорушення військовослужбовці відділу “Тиса” отримали інформацію щодо можливої контрабандної діяльності на ділянці відповідальності їхнього підрозділу, – інформують у Держприкордонслужбі.

У районі села Червоне Ужгородського району місцеві готували переміщення партії сигарет за допомогою малого літального апарату. Посеред поля було виявлено мікроавтобус “Volkswagen” та четверо осіб, які здійснювали запуск безпілотника з товаром.

Крім того, прикордонники на місці затримання правопорушників зафіксували наявність пультів управління, акумуляторні батареї, тепловізора, пристрою нічного бачення, спеціального устаткування та кріплення для запуску безпілотника. За допомогою цих засобів контрабандисти якраз намагались перемістити через кордон 4,5 тисячі упаковок цигарок.

Під час подальших слідчих дій охоронці кордону неподалік знайшли і сам малий літальний апарат, пристосований для використання у контрабандній діяльності.

Наразі затриманих доставлено до прикордонного підрозділу для з’ясування усіх обставин здійснення правопорушення.

У їхніх діях вбачаються ознаки порушення правил використання повітряного простору в зоні з особливим режимом польотів, а також порушення правил переміщення товарів через державний кордон України. Цигарки та знаряддя вчинення правопорушення встановленим порядком будуть передані співробітникам ДФС.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*