Без Facebook можна стати щасливішим

05.02.2019 / Новини

Місяць без скролінгу стрічки у Facebook може зробити людину щасливішою.

Так вважають американські дослідники, пише TechCrunch.

Науковці зі Стенфорда та Університету Нью-Йорка провели експеримент на 2488 добровольцях, які в середньому проводять у соцмережі годину на день.

Людей розділили на дві групи – експериментальну і контрольну.

Одній заборонили місяць користуватися сторінкою у Facebook і контролювали це. Для іншої таких обмежень не встановлювали.

Варто зазначити, спілкування у Facebook Messenger не обмежували взагалі.

Через місяць людей опитали, щоб з’ясувати їхнє самопочуття: чи вони щасливі, чи не відчувають себе самотньо, чи не нудно було їм.

Як виявилося, після відмови від Facebook люди стали проводити менше часу і в інших соцмережах та за новинами в цілому, натомість, більше часу – з друзями, сім’єю та перед телевізором.

У людей знизився рівень негативних відчуттів. Крім того, після місяця перерви вони й надалі скоротили час користування соцмережами, адже за час експерименту мали змогу переглянути власні звички.

Дослідження провели ще у 2016 році, перед виборами у США, однак повні результати опублікували лише зараз. Ознайомитися з ними ви можете тут.

Науковці також зазначають, без користування Facebook люди були менш поінформовані про політичні аспекти, але їхні політичні погляди стали також менш поляризовані.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*