Батьки самі обирали, в якій школі навчатимуться їхні діти, – Ігор Пальонка про сучасну опорну школу в Суходолах

24.06.2020 / Відео, Новини

Сьогодні опорна школа у селі Суходоли – приклад успішного розвитку усієї Зарічанської ОТГ. Громада утворилася у 2017 році з ініціативи її нинішнього голови Ігоря Пальонки, і за неповних три роки стала однією з показових на Волині.

Досягнути цього вдалось завдяки налагодженій комунікації голови ОТГ, депутатського корпусу і місцевих жителів. Спільно вони прийняли рішення про зміну бюджетних векторів. Ісеред перших дієвих кроків – відбулася оптимізація малокомплектних шкіл та утворення сучасної опорної школи.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі Аверс у проєкті “Спецтема” за участю Ігоря Пальонки.

«Розпочалося все зі створення опорної школи. Для підвезення учнів ми придбали шкільний автобус, встановили твердопаливний котел у закладі. Завдяки цьому у школі досягли такого комфортного температурного режиму, що вчителі, які працюють по 20-30 років, вони не вірять, що це відбулося. На території навчального закладузараз будуємо сучасне спортивне футбольне поле зі штучним покриттям, оновлюємо і утеплюємо фасад школи. На ці потреби ми залучили 2,4 мільйона гривень», – розповів Пальонка.

За сприяння народного депутата Ігоря Гузя для потреб закладу закупили комп’ютерну техніку. Загалом у школі працює 2 класи інформатики і ще до освітнього процесу залучають 6 повноцінних мультимедійних центрів.

«Думаю, школи в інших громадах можуть нам позаздрити, тому що діти навчаються в дуже  комфортних умовах. Так, нам довелось оптимізувати малокомплектні школи. Але ми показували батькам умови, які є у в опорній школі, проводили обмін досвідом. Ми дали їм можливість зробити вибір і визначитись, в яких умовах будуть навчатись їхні діти», – розповів голова Зарічанської ОТГ.

З його слів, добре, що люди повірили у децентралізацію, бо місцеві жителі самі стали господарями у своїй громаді. Завдяки налагодженій комунікації, разом з головою та депутатським корпусом вони досягли високих результатів та поліпшення умов навчання, лікування, проживання.

На фото:  спортивне футбольне поле зі штучним покриттям у Суходолах, оновлення й утеплення фасаду освітнього закладу,  шкільний автобус.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*