“Бандерштат-2018”: найвідоміші гурти, сервіс та драйв (ФОТО)

Грандіозне свято під назвою “Бандерштат” набирає неймовірних обертів. Уже понад 12 років музична візитівка Луцька об’єднує тисячі лучан та гостей міста.

А цьогоріч фестиваль розширює свої горизонти та бере молодіжно-сімейний курс, адже у 2018-му на фанатів чекає дитяче містечко з п’ятьма наметами.

Про родзинки “Бандерштату” в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів один із засновників фестивалю, голова оргкомітету, народний депутат України Ігор Гузь.

ДИВУВАТИМЕ ГОСТЯМИ ТА МУЗИЧНОЮ ЧАСТИНОЮ

Цього року фестиваль буде потужним, як ніколи. Вдалося організувати найсильніший склад виконавців, які традиційно виступатимуть на 3 сценах: головна, урбан та тиха. До нас завітають такі відомі музиканти і гурти: O.Torvald, Тарас Чубай, Плач Єремії, Тартак, Арсен Мірзоян, Друга Ріка, Без Обмежень, Христина Соловій та інші виконавці, які можуть привабити молодь. Тому цього року у нас буде багато відвідувачів, які приїдуть почути якісну українську музику.

Читайте також: Волинський нардеп дарує два квитки на Бандерштат-2018

Втім, фестиваль “Бандершат” це не тільки музика та відпочинок, а й змістовні речі, якими ми наповнюємо захід. Як на мене, цього року буде дуже сильна гутіркова частина.

До нас приїдуть політики Олександр Шевченко, Андрій Садовий, Андрій Білецький, Володимир Парасюк. Будуть і відомі журналісти: Зураб Аласанія, Сергій Іванов та Сергій Стерненко, який в Одесі бореться проти сепаратизму та на якого нещодавно здійснили замах.

Будуть у нас і митці, що гарно розбавлятиме політично-громадську частину. Зокрема, спілкуватимуться з бандерштатівцями Сергій Жадан, Макс Кідрук, Любко Дереш, луцькі Володимир Лис, Надія Гуменюк та інші. Ми бачимо, що гутіркова сцена буде однією з найпотужніших за всі роки існування фесту.

Також ми повертаємо на фестиваль історичну реконструкцію. Це буде бій сотні УПА з ворогом. Її проводитиме громадська організація зі Львова, яка на цьому спеціалізується. Тому буде дуже цікаво та естетично.

“БАНДЕРШТАТ 2018” – ОСОБЛИВА УВАГА ПРИДІЛЕНА ДІТЯМ

Нам дуже хочеться, щоб були батьки з дітьми, адже для них буде багато розваг, забав та цікавих пізнавальних заходів. Ми намагаємося перетворити фестиваль із просто молодіжного, на молодіжно-сімейний. Тому діятиме дитяче містечко із п’ятьма наметами та двома зонами. Окремо будуть облаштовані намети для дітей віком 2-5 років і для малечі від 6 років.

Маленькі бандерштатівці матимуть змогу пограти у настільні ігри, долучитися до різноманітних майстер-класів: ліплення з глини, розпис дерев’яних віночків, виготовлятимуть своїми руками брелки, кулони, намисто, картини та інше.

Є і гутіркова зона, дітей вчитимуть співати. Також передбачені й спортивні заняття від клубу бойових мистецтв “Герць”. А ще буде кілька фотозон. Для дітей до 12 років вхід вільний – запрошуємо.

ПОЛІПШЕНИЙ СЕРВІС

Цього разу ми врахували минулорічні побажання учасників фестивалю й покращили добирання на територію, зокрема, буде облаштований стійкіший понтонний міст.

Також ми звернулися до “Укрзалізниці”, аби на час проведення заходу пустили додаткові вагони, які їхатимуть з Києва. Ми розуміємо, що це буде для багатьох гостей і дешевше, і комфортніше. Ми й надалі звертатимемося в різні державні структури, аби підтримували фестиваль, бо це окраса Волинського краю.

А для того, аби учасники почували себе комфортно та безпечно, аби уникнути провокацій, у нас буде працювати охорона МЖК з Рівненщини. Це будуть хлопці в білих сорочках та краватках, які виховано зустрічатимуть гостей. Забезпечуватиме порядок і організація молодих патріотів «Січ». Також будуть на заході й поліцейські. Загалом, до охорони порядку буде залучено близько ста осіб.

Плануємо, що гостей буде більше 10 тисяч. Усі зможуть гарно відпочити й насолодитися якісною музико. Окрім гутірок та музичних сцен буде й чимало атракцій на території фестивалю. Також кожен охочий зможе розміститися у наметовому містечку. Буде діяти і ярмарок, на який з’їдуться народні майстри з усієї країни, де можна буде придбати українську книгу або товари вітчизняних брендів.

Також у нас є чітка позиція, що ті люди, які пройшли пекло війно в зоні АТО, за пред’явлення посвідчення учасника бойових дій зможуть безплатно зайти.

ФЕСТИВАЛЬ ТРАДИЦІЙНО БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ

Ми залишаємо принцип безалкогольності. Нам щороку пропонують пивні фірми перепрофілювати фестиваль та змінити форму, що могло б додати значні кошти. Втім, я принципово притримують позиції, що в цьому плані ми змінюватись не будемо. Навпаки. Оскільки ми пропагуємо здоровий спосіб життя, то будуть різні спортивні заходи, до прикладу, йога зранку чи міні-футбольний турнір на кубок “Бандерштату”.

ІДЕЯ ФЕСТИВАЛЮ – ВИХОВАННЯ ПАТРІОТИЧНОГО ДУХУ

Завдяки назві фестивалю можна зрозуміти, що 12 років тому ми присвятили його саме Степану Бандері – провіднику організації українських націоналістів. Будучи всі ці роки головою оргкомітету, для мене націоналізм є базовою ідеологією держави, і ми його пропагуємо у той чи інший спосіб. Тому 99% відвідувачів знають куди ідуть. Але наголошую, що його ми не нав’язуємо.

Також це спроба поширити українське: музику, свідомість, культуру, традиції, вишиванку серед молоді й людей, які приїжджають до нас зі сходу. Перші роки були якісь закиди про маніпулятивний вплив, втім, вже зараз усі розуміють масштаби фестивалю. У нас територія вільна й ніхто нікого не змушує кудись йти – вибір великий.

Тому я хочу подякувати тим десяткам людей, а їх майже 50, які готують фестиваль цього року, які є фанатами “Бандерштату”, які не отримують за це грошей, але віддають дуже багато свого особистого часу, аби він відбувся. За 12 років склад трохи змінився, втім, дякую кожному, особливо Сергію Мартинюку,з яким ми з першого дня несемо цей прапор.

ФІНАНСУВАННЯ ФЕСТИВАЛЮ

Основний ресурс – це відвідувачі, які індивідуально купують квитки. Також приємно, що є фірми, як нас підтримують, зокрема “Кромберг енд Шуберт Україна” придбали сотні квитків для своїх працівників. Генеральним партнером є народний депутат, співвласник “Буковелю” Олександр Шевченко, який зацікавився фестивалем та підтримує нас.

Долучилося до організації й багато інших спонсорів дрібних та середніх. Бо ж питань безліч, це і розселення гостей, і харчування тощо. Також тішить те, що інформаційними партнерами є майже всі волинські ЗМІ, а телеканали “Аверс” та “12 канал” здійснюватимуть трансляцію.

ЧИ ЗМІНИТЬ “БАНДЕРШТАТ” ЛОКАЦІЮ У МАЙБУТНЬОМУ

Ми бачимо, що “Бандерштат” є інструментом туристичного потенціалу Луцька. За всі ці роки фестиваль привабив тисячі туристів. Сюди їдуть різні люди. І всі вони перед фестивалем і після нього залишаються в Луцьку ночувати, пересуваються громадським транспортом, винаймають готелі, відвідують атракції у місті, музеї, замок.

А все це несе копійку в місцевий бюджет, підтримує малий і середній бізнес. Також відбувається популяризація Луцька, гості розповідають про його красу вдома, зацікавлюють відвідати Волинь. Мені багато людей кажуть, що “Бандерштат” є візитівкою області.

За минулі роки ми стали потужнішими, тож мені надходило декілька пропозицій різноманітного характеру, зокрема, перенести захід в Київ чи проводити його у одному із найгарніших туристичних курортів України. Така мова була кілька років тому, вона звучить і досі, втім, поки ми не готові до цього.

Тому я закликаю лучан прийти на фестиваль та підтримати його. Не обов’язково купувати квиток на три дні, можна обрати один день із улюбленими виконавцями та гостями. Коли мені хтось каже про гроші, то я завжди відповідаю, що, йдучи на концерт, ви платите за одного виконавця, а в нас їх більше 60. Окрім відомих українських гуртів та солістів, будуть гурти яскраві гурти з Нідерландів, Фінляндії, Нової Зеландії, Білорусі.

Закликаю лучан прийти на “Бандерштат”, підтримати фестиваль, відпочити, культурно збагатитися та зарадитись позитивними емоціями. Адже ми хочемо знати, що “Бандерштат” необхідний саме лучанам, вони зацікавлені у ньому.

Нагадаємо, торік фестиваль національного опору “Бандерштат” побив усі свої рекорди: найбільша локація, кількість відвідувачів, музикантів, найбільше палаткове містечко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*