Автомобілі з іноземною реєстрацією: волинські фіскали пропонують зменшити митні платежі

28.07.2017 / Новини

Актуальні проблеми перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України обговорили учасники засідання Громадсько-консультативної ради платників податків при Головному управлінні ДФС у Волинській області 25 липня 2017 року.

Представники громадськості та бізнесу вирішили ініціювати зменшення суми митних платежів для авто з іноземною реєстрацією для врегулювання проблем, що виникають як у власників машин, так і митних органів, – інформує сайт волинських фіскалів.

«Перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією в Україні є не тільки актуальним для митних органів в контексті дотримання термінів перебування, але й набирає особливого соціального значення, викликаного суспільним резонансом та неоднозначним ставленням громадян до цього питання. Через відсутність досконалого механізму перевірки використання авто на території України, чимало наших громадян вдаються до схем уникнення відповідальності за незаконне постійне користування таким авто», – поінформувала учасників засідання консультативно-дорадчого органу при ГУ ДФС у Волинській області начальник управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

Оскільки ситуація з транспортом на іноземній реєстрації особливо гостро відчувається в прикордонних областях, зокрема і на Волині, де функціонує 6 автомобільних пунктів пропуску, то за дорученням голови Громадсько – консультативної ради платників податків при ГУ ДФС в області Володимира Цибульського відповідне звернення від представників громадськості Волині з акцентом на доцільність зменшення суми митних платежів незабаром розглядатимуть в органах влади.

«Волинська митниця діє в межах нормативно-правових актів. Разом з тим, ми підтримуємо прагнення покращення, вдосконалення та модернізації роботи митниці та митної служби в цілому. У разі прийняття відповідних законодавчих актів Верховною Радою України, митниця забезпечить безумовне їх дотримання та виконання», – прокоментував позицію Громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС в області начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Як прогнозують,  необхідний законопроект буде скерований народним депутатам найближчим часом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*