Авто на єврономерах: Рада затвердила нові штрафи

13.07.2018 / Новини

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах.

Законопроект №8488 пропонує встановити штрафи за порушення терміну перебування автомобілів на закордонних номерах у режимі транзиту, – пишуть Факти.

Крім чинного штрафу в розмірі 8,5 тис. грн, за порушення терміну більш ніж на 10 діб, пропонується ввести санкцію за порушення терміну від 20 до 30 діб – 85 тис. грн.

За останні 30 діб (а також втрату або розукомплектацію транспортного засобу) – 170 тис. грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

Штраф за порушення терміну перебування автомобіля в режимі тимчасового ввезення пропонується встановити на рівні 17 тис. грн у разі перевищення терміну на 10-20 діб, 85 тис. грн – 30 діб, понад місяць – 170 тис. грн або конфіскація.

Крім того, проект закону пропонує зобов’язати ДФС в автоматичному режимі інформувати Держприкордонслужбу та Нацполіцію про порушників митних правил тимчасового ввезення або переміщення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*