Атовці Любомльщини судитимуться за недоплату їм грошової допомоги

12.10.2016 / Новини

Голова Спілки ветеранів та учасників антитерористичної операції Любомльщини “Миротворець” Олександр Лисенко організував зустріч з атовцями району.

У середу, 12-го жовтня, у великому залі засідань Любомльської районної ради відбувся збір учасників АТО Любомльського району.

Такого роду зустріч відбулась для вирішення нагальних питань та проблем, які виникають в учасників АТО через невиконання обіцяних зобов’язань перед ними. Адже багато хто жаліється, що закони України передбачають чимало пільг та соціальних переваг для них, проте насправді їх ніхто не отримує.

Насамперед голова Спілки Олександр Лисенко визначив координатора учасників АТО у кожній сільській раді Любомльського району задля кращої роботи над вирішенням питань бійців.

Перед атовцями виступив також в.о. начальника Любомльського бюро правової допомоги Андрій Литвинюк. Він зазначив про безкоштовну правову допомогу для кожного учасника АТО. Також наголосив, що зараз бійці можуть подавати позови до суду на Управління соціального захисту Любомльської РДА про недоплату одноразової грошової допомоги, яка згідно чинного законодавства належить їм по праву.

Представниця від Любомльського районного центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Жанна Веремчук розповіла про соціальні пільги учасникам АТО.

img_9989Секретар громадської організації “Миротворець” Інна Петрук розповіла про соціальну картку учасника АТО, для отримання якої треба зареєструватись в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що соціальна картка учасника АТО є інструментом, що за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дозволяє кожному власнику отримувати такі можливості:

  • безкоштовна правова підтримка та юридична консультація;
  • безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;
  • психологічна підтримка;
  • знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;
  • освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який має посвідчення учасника бойових дій та є реальним учасником бойових дій.

Інна Петрук також наголосила, що Фонд Ігоря Гузя “Прибужжя” за сприяння депутата Луцької міської ради Петра Нестерука має можливість надати 20 сертифікатів на 3-денний відпочинок учасникам АТО Володимир-Волинського, Любомльського та Іваничівського районів в маєтку Nester-House на озері Світязь.

Атовців Любомльщини, у свою чергу, цікавили запитання про те, чому на зборах немає представників влади району та міста, а також про пільги, які передбачені для них, але насправді їх немає.

Олександр Лисенко наголосив, що такі збори проводитимуть задля забезпечення кожного учасника АТО Любомльщини пільгами та соціальними перевагами.

img_9995

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*