Атовці й волонтери з усієї України, а також відомі виконавці провели фестиваль в Любомлі (ВІДЕО, фото)

У Любомлі 18-го лютого відбувся фестиваль “Пісні, народжені в АТО”, який гастролює містами України. Подібний захід на Волині організували вперше.

Вокалісти є авторами пісень – учасники АТО чи волонтери. Своєю творчістю свого часу на полі битви надихали й продовують тепер піднімати бойовий дух наших військовослужбовців.

Організатори події в Любомлі – підполковник Збройних сил України Валерій Глушук, а також Любомльська громадська організація ветеранів та учасників АТО «Миротворець».

Розпочали фестиваль зі спільної молитви за Україну й вшанування полеглих воїнів Небесної Сотні та АТО. Протоієрей Віктор Возняк здійснив богослужіння.

Хедлайнером концерту став Вова Гейзер – автор офіційного Гімну АТО (пісні «Браття українці»), лідер та засновник відомого українського гурту «ШАБЛЯ».

IMG_7601а

ВІДЕО_Вова ГЕЙЗЕР.



Відкривав захід уродженець Любомля Валерій Глушук – лейтенант запасу Збройних сил України з 1997-го року, призваний до 51-ї бригади. Лауреат всеукраїнських фестивалів (“Пісні, народжені в АТО” м. Дніпро, “Розстріляна молодість”, “Співучі вітрила”) та призер різноманітних вокальних конкурсів.

Автор 6-ти пісенних альбомів (“Янголи калини”, “Соколи свободи”, “Бойовий крок”, “Серце у крові”, “Брате”, “Воля козацька”) та двох збірок віршів (“Калинові Янголи”, “Воля – простір України”).

IMG_7595IMG_7471

ВІДЕО___Валерій ГЛУШУК.



Іван Стратієнко до війни професійно займався музикою. На фронті продовжував писати пісні. Він – працівник відділу культури, комендант Калуського наметового містечка на Майдані, доброволець, який повернувся з АТО навесні минулого року (72-га бригада, м. Гранітне, Донецька область, 2015 р., старший сержант, командир взводу).

IMG_7515

ВІДЕО_Іван СТРАТІЄНКО.



Батько загиблого розвідника 3-го окремого полку спеціального призначення Володимир Бурко (з Кропивницького) виконав музичний твір в честь полеглого сина. Усі присутні в залі слухати його стоячи.

IMG_7532 IMG_7527

ВІДЕО_ Володимир БУРКО.



Сергій Бойко – волонтер із міста Дніпро, лауреат першого фестивалю “Пісні, народжені в АТО”.

IMG_7496

ВІДЕО_ Сергій БОЙКО.



Сергій Кононенко (позивний “Професор”) до війни викладав геодезію у Луганському національному університеті. Нині продовжує діяльність в Уманському вищому навчальному закладі.

Його рідне місто Слов’яносербськ опинилося в окупації. А сам він добровольцем пішов захищати соборність України в складі 30-ї механізованої бригади.

IMG_7540

ВІДЕО_ Сергій КОНОНЕНКО.



Олег Дмитрук із позивним “Старлей” ніс службу в АТО у 51-й механізованій бригаді. Він є артистом Державного академічного Волинського народного хору, у минулому – учасник відомого рок-гурту “Воля”. Підтримати колегу прибула вокалістка Волинського народного хору Марія Таранко.

IMG_7553

ВІДЕО_ Олег ДМИТРУК та Марія ТАРАНКО.



Доброволець Стас Паплінський служив у 95-й бригаді в Артемівську, пізніше приєднаний до 81-ї бригади 90-го батальйону. Брав участь в обороні Донецького аеропорту (в Опитному), виїжджав на евакуацію поранених та вбитих. Під час останнього виїзду потрапив у полон, був звільнений через 197 діб.

Стас є автором слів кількох пісень, які виконує в своєму репертуарі відомий артист Мартін НЕБО (він прибув і в Любомль).

 Вкотре глядацька аудиторія слухала виконавців стоячи.

IMG_7565IMG_7523IMG_7562IMG_7564

ВІДЕО_ Стас ПАПЛІНСЬКИЙ та Мартін НЕБО.



Сержант Олександр Ламбурський – діючий боєць 30-ї ОМБР, командир бойової машини, командир відділення, поет. Сам родом із Києва. Приїхав на фестиваль у Любомль просто з лікарні. В дорозі написав нову пісню. Прем’єра відбулась на любомльській сцені.

IMG_7582IMG_7586

ВІДЕО_ Олександр ЛАМБУРСЬКИЙ.

 



Подякували артистам за те, що несуть службу на всіх фронтах (воєнному та культурному) полковник Роман Кулик – військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату, підполковник Роман Гузь – військовий комісар Любомльського об’єднаного районного військового комісаріату, голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук, голова Любомльської райради Микола Сушик, мер Любомля Роман Ющук, помічник-консультант нардепа округу Андрій Бокоч та Олександр Лисенко – голова Спілки ветеранів та учасників антитерористичної операції Любомльщини “Миротворець”. Артистів нагородили дипломами та подяками.

Спілка атовців Любомльщини вдячна за спонсорську підтримку підприємцям, фондам, народним обранцям, установам району, сільрадам та небайдужим людям.

На завершення Валерій Глушук подарував Олександрові Лисенку патріотичну сітку з вплетеними дисками його музичних альбомів. Вова Гейзер в свою чергу потішив дитяче серце глядачки Даринки, вручивши їй білу троянду.

IMG_7417IMG_7460 IMG_7637IMG_7639IMG_7643оо оодIMG_7650 IMG_7654IMG_7442IMG_7614IMG_7451IMG_7619IMG_7617IMG_7475IMG_7622 IMG_7608IMG_7626 IMG_7477IMG_7627IMG_7647IMG_7635IMG_7661IMG_7667IMG_7671

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*