Аптеки приховують від українців більш дешеві ліки

18.02.2019 / Новини

На викладках українських аптек представлені найдорожчі, і не завжди ефективні, ліки.

Про це пише ТРК Україна.

Журналісти дослідили, що з виробниками ліків, які стоять на видному місці, аптека підписує маркетингові угоди. У договорах фіксують, навіть, метраж полиць, де мають виставляти той чи інший товар. Поряд із препаратами, за рекламу та презентацію яких виробник доплачує аптеці, не повинно бути аналогів, а тим паче дешевших.

Більше того, дуже часто на аптечній вітрині представлено кілька абсолютно ідентичних упаковок ліків. І це робиться не для краси – про викладку товару виробник також попередньо домовляється із аптекою. Тобто, існує вимога про презентацію ліків саме у такий спосіб. Все це фіксується у маркетингових угодах, і служить, певно, для того, аби ввести споживача в оману щодо відсутності інших лікарських засобів в аптеках, повідомляють журналісти.

“Купуючи препарати, які стоять на видному місці та ще й по кілька упаковок – ви платите не тільки за ліки, а й за їх рекламу”, – підсумовують кореспонденти.

Натомість, дешеві аналоги, як правило, не представлені на вітрині взагалі. Їх ховають подалі від очей покупця, і часто не говорять, що такі ліки є в наявності.

Тож, аби зекономити в аптеці, не варто купувати ті препарати, які стоять на вітрині, попереджають журналісти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*