Антимонопольники викрили у змові лісопідприємства Любомльського та Шацького районів

30.10.2017 / Новини

За усунення конкуренції на ринку реалізації дров паливних для населення на Волині оштрафували одинадцять державних підприємств лісового господарства.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини з посиланням на  прес-службу АМКУ.

За результатами аналізу матеріалів справи Відділенням було доведено, що дії ДП «Городоцький лісгосп», ДП «Камінь-Каширський лісгосп», ДП «Ківерцівський лісгосп», ДП «Маневицький лісгосп», ДП «Поліський лісгосп», ДП «Прибузький лісгосп», ДП «Ратнівський ЛМГ», ДП «Цуманський лісгосп», ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП СЛАП «Ратнеагроліс», ДП СЛАП «Рожищеагроліс» (надалі – Відповідачі), що полягають у встановлені у січні 2015 року і застосуванні протягом періоду часу з січня 2015 року до грудня 2016 року однакової ціни на дрова паливні хвойних, мягколистяних та твердолистяних порід для населення на верхньому складі в межах території Ратнівського, Любомльського, Шацького, Камінь-Каширського, Маневицького, Рожищенського та Ківерцівського районів Волинської області, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що полягають у вчиненні схожих дій, які призвели до усунення конкуренції на ринку реалізації дров паливних для населення, так як аналіз ситуації на цьому ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій.

Відділення оштрафувало відповідачів у справі на загальну суму 150 тис. грн. за вчинення антиконкурентних узгоджених дій на ринку реалізації дров паливних для населення. Суб’єкти господарювання припинили порушення та сплатили штраф в державний бюджет.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*