Антикорупційні протести в Румунії: 440 постраждалих у сутичках з поліцією

11.08.2018 / Новини

Під час сутичок на антиурядовому мітингу емігрантів перед будівлею уряду Румунії у Бухаресті постраждали 440 осіб.

Про це повідомляє Romania TV.

Мітинг на площі Перемоги у Бухаресті розпочався близько 19.00. В ньому взяли участь десятки тисяч осіб.

Проте ще до початку демонстрації між протестувальниками і поліцією сталися сутички, в результаті яких поліція застосувала сльозогінний газ. Тоді повідомлялося про 36 постраждалих.

Пізніше мітингувальники зробили нову спробу пробратися через огорожу до будівлі уряду. У правоохоронців полетіли пляшки і інші предмети. Поліція відповіла сльозогінним газом і водометами.

Протягом вечора поліції ще неодноразово довелося використовувати сльозогінний газ, оскільки до мирних протестувальників приєдналися агресивно налаштовані групи футбольних фанатів, які не припиняли спроб прорвати поліцейський кордон.

Загалом у результаті протестів медичну допомогу отримали 440 людей, з них 24 правоохоронці. 65 осіб були госпіталізовані, решті допомога була надана на місці.

Організатори протестів скликають новий мітинг на вечір суботи під гаслом: “Ми не підемо, доки не підете ви!”.

Як повідомлялося, румуни, які живуть за кордоном, почали приїздити в країну напередодні антиурядового протесту, на якому вони закличуть уряд до відставки і проведення дострокових виборів.

Чимало з трьох мільйонів румунів, які проживають за кордоном, заявляють, що вони були змушені виїхати з країни через корупцію, низьку заробітну плату та відсутність можливостей.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*