Антикорупційні бюро України та Польщі контролюватимуть ремонт прикордонних доріг

08.10.2017 / Новини

Національні антикорупційні бюро України та Польщі разом будуть боротись із транскордонною корупцією.

Таких домовленостей досягли керівники правоохоронних відомств двох держав, підписавши відповідну Угоду в п’ятницю, 6 жовтня, у Львові, – пише Zaxid.net.

Документ, зокрема, передбачає обмін інформацією про реконструкцію прикордонних автошляхів за кошти Європейського Союзу.

«Корупція не має національності. Коріння корупції сягають інших країн. Угода покликана координувати та взаємодіяти у боротьбі з корупцією між нашими органами», – пояснив директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський.

Це буде спільний моніторинг закупівель будматеріалів і аналіз роботи польських компаній, які вже стали переможцями тендерів на здійснення ремонтних робіт. Відповідно до цього проекту, мають бути відремонтовані 144 км під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польських пунктів пропуску по обидва боки кордону.

Нагадаємо, у вересні 2015 р. у Варшаві уряди України та Польщі підписали Договір про надання кредиту у розмірі 100 млн євро на розвиток транспортної інфраструктури.

«Згідно з умовами позики, що надається, дорожня інвестиція на польсько-українському кордоні має бути реалізована польськими фірмами за участі українських субпідрядників», – зазначила представниця Центрального антикорупційного бюро Польщі Івона Чернєц.

Йдеться про 6 ділянок на під’їздах до пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Краковець», «Нижанковичі» та «Смільниця».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*