Антибіотики продаватимуть лише за рецептом

10.03.2019 / Новини

Уряд зобов’язав МОЗ до кінця II кварталу 2019 року акти, які регулюють відпуск аптеками протимікробних препаратів виключно за рецептом.

Відзначається, що Кабмін України затвердив план боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, що передбачає обмеження безрецептурного доступу до антибіотиків. Відповідну постанову уряд Гройсмана прийняв на засіданні в середу, 6 березня, – пише Today.ua.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України, до кінця другого кварталу 2019 року МОЗ має розробити нормативні актів для відпустки аптечними установами протимікробних препаратів виключно за рецептом, а також розробити порядок дозорного епідеміологічного нагляду за противомикробной резистентністю, а також розробити і затвердити порядок обліку інфекційних захворювань і хвороб, пов’язаних з наданням медичної допомоги.

А до кінця III кварталу 2019 року МОЗ має розробити та затвердити порядок використання протимікробних препаратів та порядок збору інформації про споживання зареєстрованих в Україні антибіотиків.

До 2020 року МОЗ має затвердити в якості форми первинної облікової документації Листок призначень лікарських засобів і медвиробів під час надання медичної допомоги в амбулаторних умовах.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*