Американський аудитор перевірив продуктивність співпраці Ігоря Гузя з громадою (ФОТО)

14.11.2017 / Новини

Представник компанії Democracy International, Inc., яка проводить незалежну оцінку діяльності програми RADA на замовлення USAID в Україні та Білорусі, Джон Ліс відвідав мажоритарний округ №19.

Він перевірив продуктивність співпраці народного депутата Ігоря Гузя в окрузі, за останніх три роки втіленого проекту «Модельний округ», із представниками програми, – інформує прес-служба народного обранця.

Зустрічі з командою парламентаря, місцевою владою та головами ОТГ, громадськими активістами та журналістами провели у понеділок у Володимирі-Волинському, Нововолинську та Зимнівській ОТГ, 13 листопада.

Зокрема, Джон Ліс відвідав офіс володимирської організації «Creative Studio», де зустрівся із громадськими активістами із міст та сіл округу. У студії інтернет-видання «БУГ» він отримав задоволення від розмови з місцевими журналістами щодо прес-турів та публічних заходів, організованих в рамках спільних проектів.

Американського аудитора вразило, що децентралізація на Волині відбувається дуже динамічно. На його думку, інтерактивна діяльність виборця з депутатом лише покращила цей процес.

Наприклад, на Любомльщині всього за 6 місяців сформувалися всі об’єднані тергромади. Тепер вони спільно вчаться писати проекти, щоб залучати позабюджетні кошти на розвиток ОТГ. Якщо раніше сільські голови боялися децентралізації, то вже зараз навіть люди з найвіддаленішого села мають розуміння процесів, які розпочалися, та підтримують їх.

«Я побачив, що народний депутат показує «відкритий» стиль роботи та співпрацює із громадою на різних рівнях: від місцевої влади до громадських організацій та медіа. Дуже важливо безпосередньо на місцях почути, чи задоволені вони роботою депутата і наших спільних програм», – відзначив Джон Ліс за підсумками зустрічі.

«Скажу відверто: для нас дуже корисна співпраця із Програмою USAID РАДА. Це і експерти, які надають консультації щодо децентралізації, і ресурси на організацію різних форумів, звітів, прес-турів. Це все відкриває більше можливостей для громади Прибужжя. Сподіваюся, ми продовжимо співпрацю і це принесе користь жителям мого виборчого округу», – сказав Ігор Гузь.

Обговорили теж діяльність Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя. А ще разом із головою Зимнівської ОТГ В’ячеславом Католиком побували в очолюваній ним громаді.

За підтримки Програма РАДА для волинських мас-медіа організували прес-тури для висвітлення проблем шахти №10 «Нововолинська» та митного пункту пропуску «Устилуг», а також ознайомили з роботою Зимнівської ОТГ і парламенту.

Також Ігор Гузь був ініціатором проведення в регіоні Прибужжя та Поліссі форумів розвитку територій Волині.

 

1 Коментар Американський аудитор перевірив продуктивність співпраці Ігоря Гузя з громадою (ФОТО)

  1. піар і не більше.на митниці порядку не наведуть а щось планують більше-в межах області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*