Активісти планують серію акцій, щоб змусити ТОП-чиновників подавати е-декларації

15.10.2016 / Новини

У вівторок, 18 жовтня, громадські активісти влаштують демонстрації «трУси”, здайте е-декларацію!» під урядовими будинками в центрі столиці.

Під час акцій антикорупціонери роздаватимуть чиновникам – депутатам і урядовцям, які не подали електронні декларації, – іменні «труси», закликаючи їх не бути «трусами» і прискорити декларування статків, як того вимагає закон.

Про це повідомляє «Центр протидії копрупції».

Термін подачі електронних декларацій спливає 31 жовтня. Станом на 13 жовтня в Єдиному Державному Реєстрі налічується трохи більше шести з половиною тисяч щорічних декларацій. Це – лише 13% від п’ятдесяти тисяч чиновників, що займають найвищі керівні посади в державі і мають декларувати свої статки в «першу хвилю».

“Наразі в Реєстрі немає декларацій ані Президента, ані Прем’єр-міністра, ані спікера Парламенту“, – стверджують активісти.

Актикорупціонери приготували для них персональні «труси», які будуть розвішувати під час демонстрацій прямо перед вікнами урядових установ, аби вкотре нагадати політикам: не декларує той, кому є що приховувати. Відповідні арт-інсталяції з розвішаними на них іменними трусами активісти встановлять на площі перед Верховної Радою, перед центральним входом до будинку Уряду та Адміністрацією Президента України з боку вулиці Інститутській.

Організатори хочуть продемонструвати виборцям, що найвище керівництво держави умисно не подає свої електронні декларації, очікуючи невідомо чого. Активісти закликають ТОП-чиновників не бути трусами-боягузами, не чекати «відмашки зверху», а почати невідкладну роботу над заповненням е-декларацій.

«Тільки так українська влада наочно продемонструє своїм виборцям та міжнародним партнерам готовність виконувати європейські вимоги щодо прозорості та підзвітності, а також – взяті на себе зобов’язаною у сфері протидії корупції», – йдеться у повідомленні ЦПК.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*