Акція протесту на “Ягодині” не обійшлась без чварів та шарпанини (ФОТО)

27.10.2016 / Новини

На міжнародній трасі Київ-Ягодин нововолинські шахтарі кілька годин блокували рух транспорту. Обурені тривалим штучним затором водії періодично сигналили, пасажири підходили до активістів скандалити, а окремі особи готові були розпочати бійку – кожен виборювати свою справедливість: одні на отримання заслуженої зарплати, інші на вільне пересування.

Близько трьох сотень гірників перекрили шосе в двох місцях так, щоб рух транспорту через пункт пропуску зупинився. Хоча легкові автомобілі та мотоциклісти неодноразово “проскакували” заблоковані ділянки траси узбіччям та в об’їзд грунтовими дорогами. Водії ж фур стали заручниками ситуації, простоявши після довготривалого перетину кордону ще й кілька годин у заторі через активістів.

Протестуючі, правда, час від часу пропускали деякі авто (з гуманітарною допомогою в зону АТО, карети швидкої допомоги). В основному були лояльнішими до водіїв, що рухались в напрямку Польщі.

Аби викликати резонанс, спеціально для обурених водіїв, мітингувальники розмістили на опорах аркуші з номерами телефонів “гарячих ліній” деяких правоохоронних структур.
img_2530img_2456img_2523img_2509img_2601img_2513

“Таким чином гірники хочуть привернути увагу влади до порушення трудового законодавстка – несвоєчасну виплату заробітної плати. Й вимагають виділення коштів із держбюджету на погашення заборгованості шахтарям державних вугледобувних підприємств та забезпечити належне фінансування галузі у 2017-му”, – повідомив лідер первинного осередку НПГУ шахти №10 “Нововолинська” Василь Прадід.

Він розповів, що неодноразово телефонував до Володимира Гунчика, проте той його ігнорував. Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун знаходиться за кордоном. Тож не може вирішити проблем шахтарів.

img_2513img_2531img_2516img_2590img_2524img_2540img_2525

На пішоходному переході, ближче до напрямку на Любомль, відповідальним за мітингуальників був вже Богдан Макарчук, голова незалежної профспілки шахти “Бужанської”.

“Ми розуміємо обурення тих, хто застряг сьогодні через нас на трасі. Але спробуйте бути на нашому місці. У нас три місяці нема фінансів. У кожного діти, сім’я. Ми були вже всюди із протестами й стукали не в одні двері. Зараз лише почали людям приходити повідомлення про те, що хоча б за вересень їм нараховано на картки зарплати. Люди вийшли на останній крик аж біля “Ягодина”, – заявив Макарчук.

img_2438img_2479img_2463 img_2471img_2495img_2505img_2515img_2517img_2521img_2549img_2552img_2560img_2606

Доки одні добивалися виплати їм зарплат, другі поневірялися, як би то скоріше потрапити додому чи встигнути завчасно за кордон, треті готові були вже вирішувати свої питання кулаками. Були й четверті, такі, які “вбивали” час, розважаючись їздою по колу між двома “блокадами” активістів: в доброму гуморі хлопці, мабуть, готові були кружляти, доки бензин не закінчиться.

Чвари під завершення акції протесту заздалегідь заспокоїли правоохоронці Любомльського відділу поліції. ВІДЕО ЗГОДОМ.

img_2603

2 Коментарів Акція протесту на “Ягодині” не обійшлась без чварів та шарпанини (ФОТО)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*