Африканська чума свиней: Шацький район – у зоні спостереження

15.09.2016 / Новини

На території Ратнівського та Любешівського районів Волинської області виявлено наявність збудника африканської чуми свиней.

Нині згідно лабораторних досліджень «Випробувальний центр державного науково-дослідного інституту з діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи» у Києві, експертиза встановила діагноз – африканська чума свиней. Хворобу виявлено у чотирьох населених пунктах в особистих селянських господарствах.

Про це інформує сайт Шацької райдержадміністрації.

На дорогах у неблагополучних районах облаштовані ветеринарно-поліцейські пости: 8 на Любешівщині та 1 – на Ратнівщині, заборонено торгівлю продукцією тваринництва подвірного забою.

Шацький район належить до зони спостереження. Це Піщанська, Ростанська, Пулемецька сільські ради. Тривають подвірні обходи в зоні захисту з метою виявлення хворих тварин, розяснювальна робота серед населення.

Спеціалістами державної установи ветеринарної медицини району протягом 2016 року обстежено 1269 дворів, вних 1575 голів свиней, вакциновано 1425 голів свиней.

Протягом цього року відстріляно 4 диких кабани, від яких відібрано проби для дослідження на АЧС, результати дослідження – від’ємні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*