В Україні планують легалізувати одностатеві шлюби

11.03.2016 / Новини

Кабінет Міністрів України планує усунути дискримінаційні заборони щодо усиновлення дітей, зокрема ВІЛ-позитивними людьми, людьми з інвалідністю та трансгендерними людьми. Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду від 23 листопада 2015 року, опублікованому на урядовому порталі 11 березня 2016 року.

Також передбачається утворення робочої групи із залученням міжнародних фахівців для розроблення проекту Порядку здійснення заміни офіційних документів особам, яким встановлено клінічний діагноз «транссексуальність».

Буде скасовано норму, відповідно до якої донорами не можуть бути ті, у кого характеризують форми ризикованої поведінки. При цьому ризикованою поведінкою вважається надання сексуальних послуг за плату, статеві відносини з малознайомими особами без презерватива, часта зміна статевих партнерів, гомосексуальні відносини, наркоманія. Однак норма про обов’язкове лабораторне обстеження донорської крові зберігається.

Також уряд планує розробити і розглянути до другого кварталу 2017 року законопроект про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*