Російські контрольні служби забирають паспорти в українців

11.03.2016 / Новини

В окупованому Криму російські контрольні служби відбирають паспорти у громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

«Вчора в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» прикордонники Херсонського загону виявили громадянина України, який прямував на материкову частину. При собі житель Західної України замість паспортного документа мав лише його ксерокопію. Як з’ясувалося, дійсний документ у нашого співвітчизника вилучили російські окупаційні служби», – йдеться в повідомленні.

Зі слів українця, їм не сподобалася категорія друку на другій віковій фотографії у паспорті. Протримавши чоловіка більше доби, його документ вилучили, зате прикордонники ФСБ Росії йому вручили ксерокопію і склали на чоловіка документи про адміністративне правопорушення. Тому громадянину довелося повертатися на материкову частину України.

У ДПС зазначили, що це не перший випадок. Нещодавно російські служби вилучили український паспорт під час поїздки в Крим у ще однієї громадянки України. Мотивували вони це тим, що жінка живе на материковій частині України, а кримську прописку має і повинна була зареєструватися за новим місцем, або замінити паспорт на російський. Так само на неї наклали адміністративний штраф, надали відповідну постанову та ксерокопію паспорта.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*